GÜNDEM

HASANKEYF’İ YAŞATMA GİRİŞİMİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Batman Belediye eş başkanları ve çeşitli STK temsilcilerinden 44 kurumun katıldığı Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi meclis toplantısı gerçekleşti.

HASANKEYF’İ YAŞATMA GİRİŞİMİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
02-06-2014 17:27
Google News

Kuruluş bildirgesinin tekrardan okunduğu ve ardından faaliyetlerin kısaca değinildiği toplantıda, eksiklikler ele alındıktan sonra yeni bir sürecin yürütülmesi üzerine yeni bir sekretarya seçimi yapıldı. 
Toplantıda, toplumun tüm kesimleri tarafından destek gören Hasankeyf’i Yaşatma Girişiminin, Ilısu Barajı projesi konusunda bölge halkının görüş ve düşüncelerini temsil eden bir platform niteliğinde olduğu yaklaşımı öne çıktı.
Ayrıca, Ilısu Barajı’nın inşasını durdurmak ve Dicle Vadisi’nde aralarında Hasankeyf gibi kültür-doğa miraslarının da bulunduğu yaşam alanlarını korumak ve gelecek nesillere taşımak için daha aktif çalışma yürütmesi gerektiği vurgulandı. 
Toplantıda yapılan konuşmalarda,  “Sorunun Hasankeyflilerin değil tüm insanlığın meselesi olduğunu anlatmaktır. Yerelin evrensel değerlerle kucaklaştığı bu eşsiz mekânın ömrü yarım asrı doldurmayacak bir baraj için feda edilmesine karşı başlattığımız mücadelemizin özü yaşama duyulan sevgidir.” İfadelerine yer verildi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete