HASANKEYF

HASANKEYF İÇİN İMZALIYORLAR

Hasankeyf sevdalıları, Ilısu Baraj suları altında bırakılacak olan antik kent için sosyal medyada imza kampanyası başlattı. Kampanyaya ilişkin imza formu, Mezopotamya Ekoloji Hareketi (MEH)’nin sosyal medya hesabında paylaşıldı.

HASANKEYF İÇİN İMZALIYORLAR
15-06-2016 21:52
Google News

İMZA FORMU, CHANGE.ORG’DA

Ilısu Baraj suları altında bırakılacak olan 13 bin yıllık tarihi Hasankeyf için mücadeleler sürüyor. Ilısu Baraj Projensin iptali ve Hasankeyf’in koruma altına alınması istemiyle yıllardır çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyen Hasankeyf gönüllüleri, change.org web sitesinde antik kent için imza kampanyası başlattı.

İMZALAR BAKANLIĞA ULAŞTIRILACAK

Web sayfasında yer alan imza formlarının, Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştırılacağı belirtilirken, web sitesinde yer alan açıklamalarda “Hasankeyf'te tam tamına 550 arkeolojik yerleşme bulunuyor ve UNESCO'nun 10 adet kültürel miras kriterlerinden 9'unu karşılayabilen dünyadaki tek yer olma özelliğini taşıyor. İnsanlığın her döneminden kalma kültür varlıkları ile adeta bir kültürel miras merkezi olan Hasankeyf, Ilısu Barajı'nın suları altında kalarak yok olacak. Eğer durduramazsak, binlerce yıldır hiçbir medeniyetin yok etmediği Hasankeyf, bizim ellerimizde son bulacak. Ilısu Barajı tamamlandıktan sonra sular altında kalacak 550 arkeolojik yerleşim bir yana, Hasankeyf'te yaşayan birçok insan, endemik hayvan ve bitki türleri de yok olacak. Avrupa’nın Büyük Tehlike Altındaki 14 Kültürel Miras Alanı arasında gösterilen Hasankeyf'in, 16 Mart’ta Venedik’te düzenlenecek olan etkinlikle ilk 7 arasına girmesi bekleniyor. Türkiye ise hala Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için başvurmuyor. Arkeofili olarak başlattığımız bu kampanyaya bir imza vererek siz de destek olabilirsiniz” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete