HASANKEYF

HASANKEYF'İN ATIK SULARI ÇÖZÜME KAVUŞTU

Hasankeyf yeni yerleşim alanı için yapılan Atık Su Arıtma Tesisi’nin işletme sorunları Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda çözüme kavuşturuldu.

HASANKEYF'İN ATIK SULARI ÇÖZÜME KAVUŞTU
19-06-2021 11:00
Google News

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Hasankeyf Belediye Başkanı A.VahapKusen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, DSİ Ilısu 16.  Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Ömer Faruk Ataç ve ilgili kurumların teknik personeli katıldı. 
Hasankeyf Atık Su Arıtma Tesisi işletme problemleri ve devreye alma işleri ile ilgili konuların ele alındığı toplantıda; tesisin en kısa zamanda hizmete alınması için Batman Belediyesi’nin teknik desteği ile DSİ Ilısu 16. Bölge Müdürlüğü ve Hasankeyf Belediyesi koordinasyonunda çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.
Arıtma tesisinde DSİ Ilısu 16. Bölge Müdürlüğü tarafından Uzaktan Sürekli Atık Su İzleme Sistemi (SAİS) kurulacak ve böylece tesis, anlık olarak çıkış suyunu analiz edip ilgili bakanlığa gönderebilecek. Bu sayede çıkış suyunun anlık olarak izlenebileceği sistem çalışır hale getirildikten sonra tesis, Hasankeyf Belediyesi’ne devredilecek. 
BATMAN BELEDİYESİ’NDEN HASANKEYF BELEDİYESİ’NE TEKNİK DESTEK
Tesisin hizmete girmesi için Batman Belediyesi olarak, Hasankeyf Belediyesi’ne gerekli teknik desteği vereceklerini ifade eden Vali Şahin,Hasankeyf Belediyesi’nde teknik ekip oluşturulana kadar Batman Belediyesi tarafından tesiste teknik personel görevlendirmesi yapılacağını ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete