GÜNDEM

HASANKEYF’İN KADERİNİ BAKANLAR BELİRLEYECEK…

HASANKEYF’İN KADERİNİ BAKANLAR BELİRLEYECEK…

HASANKEYF’İN KADERİNİ BAKANLAR BELİRLEYECEK…
09-09-2014 19:05
Google News

Esnaftan öğretmene, taşeron işçiden emekliye kadar yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren torba tasarı yasalaştı.

Meclis dün tasarıyı görüşmek için olağanüstü toplandı. Daha önce 126 maddesi kabul edilen tasarının 21 maddesi de dün tamamlandı. Torbada yer alan ve Hasankeyf’i ilgilendiren önerge de dün Mecliste kabul edildi.

HASANKEYF YETKİSİ

Tasarıda kabul edilen önergeyle, HES projesi kapsamında yapımı devam eden baraj inşası nedeniyle sular altında kalacak Hasankeyf’te, ilçe merkezinde yaşayan vatandaşların yeni Hasankeyf Yerleşim Alanı’na nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi Bakanlar Kurulu’na verildi.

BORÇLARA YAPILANDIRMA

Torba Yasası’nda yer alan bir diğer düzenlemeye göre vergi, prim, ceza gibi borçlar yapılandırılacak. Bazı kamu alacaklarında faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı Yİ-ÜFE oranları esas alınarak yeniden hesaplanacak. Vergi cezaları silinmeyecek, vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yapılandırma kapsamında tahsil edilecek. 120 Tl'nin altındaki trafik cezalarının tahsilinden vazgeçilecek.12 Tl'nin altındaki karayolu geçiş ücreti cezası alınmayacak. 40 bin öğretmen atanacak. 65 yaşını dolduranlara yersiz ödenen aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler silinecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete