GÜNDEM

HASANKEYF’İN LAL ÇIĞLIĞI…

12 bin yıllık tarihi geçmişi olan Batman’ın Antik Kent İlçesi Hasankeyf, son günlerini yaşıyor. Ilısu Baraj Suları altında kalacak olan Hasankeyf, Foto Muhabiri Civan Değer’in açacağı Lal Çığlık isimli fotoğraf sergisine konu olacak.

HASANKEYF’İN LAL ÇIĞLIĞI…
25-05-2018 00:09
Google News

TAHRİBAT ÖNCESİ FOTOĞRAFLAR, GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Değer, kazı çalışmaları ve tahribatlar başlamadan önce çektiği Hasankeyf Fotoğraflarını Batman Park AVM’de görücüye çıkaracak. Sergi, 28–29 Mayıs tarihleri arasında açık

NEDEN LAL ÇIĞLIK?

Her inançtan onlarca medeniyetin değerlerini bağrında barındıran ve Ilısu Barajı ile Dicle Nehrinin suları altında kalacak olan Hasankeyf’e karşı yaşanan duyarsızlığı dile getirmek için sergisine ‘Lal Çığlık’ ismini verdiğini anlatan Foto Muhabiri Değer, “Amacım çoğunlun duyarsızca davrandığı bir süreçte Hasankeyf’in sesi olmak. Antik kentin çığlığını fotoğraflarla anlatacağım. Hasankeyf’i yaşatmak için birçok STK, ciddi emekler harcadı. Bazıları da mücadele görüntüsü verdi. Bu konuda Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Mimarlar Odası, İHD gibi bazı kurumlar ciddi emekler verdi. Ancak bazı kuruluşlar ise proje hazırlayıp, ödenek kapma çabası gösterdi. Birlikte mücadele edememek ve çıkar çatışması, Hasankeyf’in bugün Dicle nehrinin sularında boğulmasına zemin hazırladı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete