GÜNDEM

HASANKEYF’İN SAKLI TARİHİ: AĞLAYAN MAĞARA

HASANKEYF’İN SAKLI TARİHİ: AĞLAYAN MAĞARA

HASANKEYF’İN SAKLI TARİHİ: AĞLAYAN MAĞARA
18-07-2014 21:06
Google News

Hasankeyf’te bulunan onlarca saklı güzellikten biri olan ve Günfa olarak adlandırılan yerde bulunan Ağlayan Mağara, antik kentin ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Urartular döneminden kaldığı belirtilen Ağlayan Mağara, doğal güzelliği ile ziyaretçilerin ilgisini topluyor. Yüksek kayalıklar arasına saklanmış mağarada kayalıklardan düşen her su damlası, piyanodan çıkan melodiyi andırıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarda bile oldukça serin olan mağarayı ziyaret eden vatandaşlar, mağaradan yayılan melodinin insanlara huzur verdiğini söylüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan bazı ziyaretçiler “Yüksek kayalarla çevrili güneş görmeyen bir yerde bulunan Mağaranın üst katlarından gelen su, ağlayan bir mağara manzarasını oluşturmuş. Su sızıntısı kayayı serin tutuyor. Kayadan oyulan mağarada oluşan şelale bölgede otantik bir hava oluşturuyor” dediler.

TURİZME KAZANDIRILSIN

Ağlayan Mağara’nın yanında bulunan içi oyulmuş bir kaya parçası ise eyvan şekline dönüştürülmüş. Ustaca kazınmış merdivenleri, odaları ve eyvanı ile küçük bir mağara evi andıran kaya, Ağlayan Mağaranın güzelliğini tamamlıyor. Hasankeyf’te özellikle Günfa’da Ağlayan Mağara’nın turizme kazandırılmasını isteyen vatandaşlar “Hasankeyf’in güzelliklerine doyum olmuyor. Bu güzellikleri herkesin görmesi gerekiyor” dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete