GÜNDEM

HASANKEYF’İN UYGULAMA OTELİ DİKA’DAN

Batman Üniversitesi’nin Hasankeyf Uygulama Oteli’nin Turizme Kazandırılması projesi, DİKA tarafından desteklenecek.

HASANKEYF’İN UYGULAMA OTELİ DİKA’DAN
08-05-2019 21:26
Google News

 

18 AYDA TAMAMLANACAK

Batman Üniversitesi’nce Ajansa sunulan Hasankeyf Uygulama Oteli’nin Turizme Kazandırılması projesi, hibe desteği alarak hayata geçmeye başladı. Toplam Bütçesi 1 Milyon 480 Bin TL olan proje, Ajans tarafından % 75 oranında desteklenerek 1 Milyon 110 Bin TL hibe desteği alacak. 18 ay sürecek olan proje, Mart 2020’de tamamlanacak.

AMAÇ, BÖLE TURİZMİNE KATKI SUNMAK

Hasankeyf, Batman ve Bölge Turizmi için büyük bir öneme sahip olan Hasankeyf Uygulama Oteli’nin hizmete açılarak turizme kazandırılması amacıyla hayata geçecek olan projede, bölgedeki turistik altyapının konaklama işletmesi bağlamında çeşitlendirilmesi ve turizm arzının potansiyel talebe ihtiyaç verecek yeterliliğe kavuşturulmasını hedefleniyor.

TURİSTLER, HASANKEYF’TE OTEL OLMADIĞINDAN, MİDYAT’TA KONAKLIYOR

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ “Hasankeyf Projesinde devlet tarafından yaptırılan ve Batman Üniversitesi’ne tahsis edilen otel, bölge turizmi için önemli. İlçede konaklama tesisi olmaması, ciddi bir sorun. Acenteler, buralara konaklamalı turlar düzenlenemiyor. Mardin, Midyat’taki konaklama işletmeleri tercih ediliyor. Proje ile Hasankeyf’te 49 oda- 100 yatak kapasiteli ilk ve tek nitelikli konaklama tesisi yapılacak, Hasankeyf ve Bölge Turizmine hizmet verecek nitelikli konaklama ihtiyacı karşılanmış olacak” dedi. (DİKA Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete