HASANKEYF

HASANKEYF KALESİNE TEKNE TURU

Devlet Su İşleri’nce yapımı tamamlanan Ilısu Barajı'nın su tutmaya başlamasının ardından, göl sahasında kalacak Batman'ın Hasankeyf İlçesi’ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

HASANKEYF KALESİNE TEKNE TURU
09-07-2019 20:55
Google News

HASANKEYF KALESİNİN ÇEVRESİNE DUVAR ÖRÜLÜYOR 
Baraj gölünde kalacak eserlerin gelecek nesillere aktarılması için güçlendirme yapılıyor. Onlarca medeniyete ait eserin yer aldığı, 13 bin yıllık tarihe sahip yerleşim yerinde Hasankeyf Kalesi’nin baraj suyundan zarar görmemesi amacıyla, çevresine 60 metre yükseklik ve Bin metre uzunluğunda duvar örülüyor. Çalışmalar sonrası Tarihi Hasankeyf Kalesi, yeniden turizme kazandırılacak. Konuklar, antik liman sayesinde tekneyle Hasankeyf Kalesi'ne ulaşıp tarihi mekânları gezecek.
ROMA ÇARŞISI YENİDEN İNŞA EDİLECEK
Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, kaledeki Yusuf Ağa Konağı, Büyük Saray, Küçük Saray, Ulu Cami, tarihi türbeler ile mağaraların turizme kazandırılacağını söyledi. Buradaki tüm tarihi yapıların restore edilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Koç, Şaab Vadisi'ndeki Roma Çarşısı'nı yeniden inşa etmek için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile görüştüklerini dile getirdi. Koç, Gerekli onayları almaları durumunda Kale Sokağı’nı da inşa etmeyi planladıklarını bildirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete