GÜNDEM

HASANKEYF ORKESTRASI’NDAN SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK

HASANKEYF ORKESTRASI’NDAN SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK

HASANKEYF ORKESTRASI’NDAN SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK
16-12-2014 21:41
Google News

İran'ın Urmiye Cezaevi’nde bulunan 29 Kürt siyasi tutuklunun rejimin baskılarına ve idam cezalarına karşı başlattığı ve 30. gününe giren açlık grevi eylemleri sürerken, dünyanın her yanındaki destek ve dayanışma eylemleri de artarak devam ediyor.

Batman Belediyesi Hasankeyf Orkestrası da Urmiye’de siyasi tutsakların başlattığı eyleme dikkat çekmek ve tutsaklarla dayanışma içinde olduğunu göstermek amacıyla “Urmiye” isimli yeni bir eser besteledi.

İran devletinin insanlık dışı uygulamaları ve siyasi tutsaklara yönelik gerçekleştirdiği idam cezalarına karşı Urmiye cezaevindeki siyasi tutsakların başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri bir ayını geride bırakırken, dünyanın her yerinden İran devletine karşı tepkiler ve tutsaklarla dayanışma eylemleri de ses getiriyor. İran devletinin insanlık dışı uygulamalarına belki de en ilginç tepki Batman Belediyesi Hasankeyf Orkestrası’ndan geldi. Siyasi tutsakların başlattığı ve kritik bir aşama giren eylemlerine duyarlılık ve destek oluşturmak amacıyla Batman Belediyesi Hasankeyf Orkestrası  “Urmiye” adlı yeni bir eser besteledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete