HASANKEYF

HASANKEYF SEMPOZYUMU, 2. GÜNÜNDE DEVAM ETTİ

Açık alanda Sempozyum

HASANKEYF SEMPOZYUMU, 2. GÜNÜNDE DEVAM ETTİ
08-05-2016 18:48
Google News

Batman Kent Konseyi tarafından düzenlenen Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu’nun 2. günü, antik kent Hasankeyf’te düzenlendi.

Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, HDP İl Yönetimi ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin destek verdiği programa Şanlıurfa Halfeti ilçe Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Halfeti ve Hasankeyf sakinleri ise konuşmacı olarak katıldı.

“HASANKEYF BUGÜN HEM MUTLU HEM HÜZÜNLÜ”

Seyirlik alanda gerçekleşen açık hava sempozyumunun moderatörlüğünü yapan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “Hasankeyf bugün, kendisini baraj sularına teslim etmek istemeyen sevenlerini yanında gördüğü için mutlu, kendisini yok olmaya mahkûm etmek amacıyla yapımı süren Ilısu Barajından dolayı ise hüzünlüdür. Hasankeyf her mevsim güzeldir. Ama baharda bir başka güzeldir. Tarihi yapı, mavi sular ve yeşil dağlarla birleşiyor, dünya üzerindeki yüzlerce mimar ve sanatçı bir araya gelse bile böyle bir manzarayı ortaya çıkaramazlar” dedi.

“SÖZ KONUSU HASANKEYF İSE EN ÖNDE YÜRÜYECEĞİM”

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise “AK Parti’yi temsil eden bir Belediye Başkanıyım ama söz konusu Hasankeyf olduğunda en önde yürüdüm ve yürümeye devam edeceğim. Çünkü Hasankeyf benim için tüm makamların üstündedir. Sular altında kalmış bir Hasankeyf’te anne babamın mezarlığını ellerimle kazıyarak çıkarmaya çalıştığımı düşününce ruhum acı çekiyor” dedi.

“HALFETİ’DE BARAJ NEDENİYLE TAHRİBATLAR OLUŞTU”

Yapılan barajlar sonrası Halfeti’de meydana gelen sosyal ve ekonomik sorunlara dikkat çeken Halfeti Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram “Halfeti’de Birecik Barajı sonrası telafisi olmayan tahribatlar oluştu. İlçede sosyal ve ekonomik sorunlar oluştu, yöredeki hayvanlar telef oldu” dedi.

“YEREL YÖNETİCİLER, MÜCADELENİN ÖNCÜSÜ OLABİLMELİ”

Kent Konseyi’nin Başkanlığını yapan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ise programa katılanlara teşekkür ederek “Hasankeyf’i kurtarmaya yönelik çaba ve mücadelenin büyütülmesi gerekiyor. Biz yerel yöneticiler bunun öncüsü olmalıyız, bu konuda gerekli özeleştirileri de yapabilmeliyiz” dedi. Program, doğa yürüyüşü ve kadın kürsüsü etkinliğinin ardından sona erdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete