HASANKEYF

HASANKEYF SEMPOZYUMUNA DAVET

Batman Kent Konseyi tarafından Ilısu Barajı nedeniyle tehdit altında olan Hasankeyf için sempozyum düzenlenecek.

HASANKEYF SEMPOZYUMUNA DAVET
05-05-2016 20:55
Google News

7–8 Mayıs tarihlerinde Yılmaz Güney Sineması'nda düzenlenecek sempozyumda, uluslararası düzeyde akademisyenler, doğa dernekleri ve ekolojistler, siyasetçiler bir araya gelerek Hasankeyf'in yok olmaması için hangi politikaların yürütülmesi gerektiğini ve mücadele alanlarını tartışacak.

MÜCADELE DENEYİMLERİ PAYLAŞILACAK

Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Hasankeyf'i korumak için mücadele çağrısı yaparak, sadece Batman ve Hasankeyf halkıyla değil bütün halklarla Hasankeyf'i koruma mücadelesini tartışacaklarını belirtti. Buna dönük mücadele deneyimi yaşayan diğer halklarla, farklı coğrafyalarda tarih ve kültüre yönelik saldırılarda mücadele eden gruplarla bir araya geleceklerini söyleyen Akel, sempozyumun ilk gününde bir dizi oturum düzenleneceğini ve ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kadın örgütünün ve doğa mücadelesi veren örgütlerin bir araya geleceğini aktardı.

TECAVÜZLERE KARŞI KADINLAR SESİNİ YÜKSELTECEK

Sempozyumun 2. gününde Hasankeyf halkı ile buluşacaklarını ifade eden Eş Başkan Akel "Bir araya geleceğimiz bir halk platformu oluşturacağız. Orada da sözümüzü söyleyecek, dünya mirası olan Hasankeyf'in kurtarılmasına ve sular altında kalmamasına dönük sesimizi yükselteceğiz" dedi. Hasankeyf'i yok edecek politikaları hem kendilerinin hem de Batman halkının asla kabul etmeyeceğini vurgulayan Akel, bu sempozyumu bir mücadele alanı olarak değerlendirdiklerini ifade ederek katılım çağrısı yaptı. Sempozyum 7 Mayıs'ta Yılmaz Güney Sineması'nda 10.00 da başlayacak. Kadın kürsüsü ise 16.00 ile 20.00 saatleri arasında kurulacak. Sempozyum’un ikinci günü 8 Mayıs’ta saat 10.00’da Hasankeyf’te halkın katılımı ile devam edecek. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete