HASANKEYF

“HASANKEYF’TE 700 HANE, HAK SAHİBİ OLACAK”

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, ilçede yaklaşık 700 hanenin hak sahibi olabileceğini söyledi.

“HASANKEYF’TE 700 HANE, HAK SAHİBİ OLACAK”
09-09-2016 20:10
Google News

HAK SAHİPLİĞİNE 2 BİN BAŞVURU OLDU

Kusen, konuya ilişkin geçmişte bazı yanlış anlaşılmaların yaşandığını ifade ederek “Geçmişte Hasankeyf’in tahliye edildiğine dair asılsız haberler dolaştı. Oysa Hasankeyf’te iskân çalışması daha bitmedi. Çünkü henüz hak sahipleri netleşmedi. 2 defa iskân ilanına çıkıldı. Yasaya göre ancak 1 defa çıkılabiliyor. Ama ilçe halkı bu şartları kabul etmediği için iskân ilanına müracaatta bulunmadı. Yeniden Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Bu defa iskan ilanına başvurular oldu. Hasankeyf’te ikamet etme şartı olmasına rağmen, hak sahibi olmayanlar da Hasankeyf’ten ev alabilmek için müracaatta bulundu. 2 bin kişinin hak sahibi talebi oldu” dedi.

“DEVLET TAŞINDI, MİLLET TAŞINMADI”

Yaklaşık 700 hanenin hak sahibi olacağını dile getiren Kusen “Çevre Şehircilik Müdürlüğünde komisyon çalışması sürüyor. Çalışmalar bitince hak sahipleri netleşecek. Tahminen bu sayı 700’ü bulacaktır. Bunun 320’si ihaleye çıkmış durumda, 400’ü ise şehir kurulduktan sonra ihaleye çıkacak. Yeni Hasankeyf’te barınma sorunu olduğu için taşınma, zaman alacak. Yeni şehirdeki binaların çoğu, kurumlara ait. Bir nevi devlet taşındı, millet daha taşınmadı. Bu da yaklaşık 2 yılı bulacaktır” dedi.

“GEÇMİŞİMİZ DE SU ALTINDA KALIYOR”

Yıllarca Hasankeyf’in su altında kalmaması için mücadele ettiklerini belirten Kusen “Mücadelemiz sürüyor ama Ilısu, yüzde 90’lara vardı. İçimiz  kanıyor. Çünkü sadece ilçenin tarihi ve kültürel dokusu değil, bizim geçmişimiz de su altında kalıyor” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete