HASANKEYF

Hasankeyf’te çalışmalar durdu

DSİ Genel Müdürlüğü'nce yapılan, Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak 12 bin yıllık geçmişe sahip Hasankeyf'teki eserlerin taşınma ihalesi, hem mahkemelik hem de soruşturma konusu oldu.

Hasankeyf’te çalışmalar durdu
26-11-2018 18:21
Google News

Danıştay, yüzde 90'dan fazlası tamamlanan Hasankeyf'teki tarihi eserlerin taşınmasıyla ilgili ihaleyi iptal etti. Eserlerin birçoğu taşınırken, iptal edilen ihaleyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı soruşturma başlattı.

İHALEYE KATILAN FİRMANIN ŞİKÂYETİ İLE BAŞLADI

Gelişme, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Hasankeyf Kalesi Orta Kapı ve Yamaç Külliyesi'nin taşınma işinde ihaleye katılan firmalardan biri, ihaleyi alan firma hakkında yaptığı uç duyurusu ile başladı. İhaleyi alan firmanın dosya ve belgelerinde yapılan inceleme sonrası Danıştay, ihaleyi durdurma kararı aldı. Turizm Bakanlığı ise soruşturma başlattı.

İŞLER DURDU

Öte yandan, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Hasankeyf Kalesi Orta Kapı’nın taşındığı Hasankeyf’te Kızlar Camisi’nin taşınabilmesi için ilçe merkezindeki orta refüjü kırılacak, yolun genişletilmesi sağlanacaktı. Yoldaki elektrik direkleri nedeniyle firma, ilçenin elektrik ve suyunu kesti. Vatandaşlar ise ilçede hayat devam ederken elektrik ve suların, günlerce kesilecek olmasına tepki göstererek, firmanın çalışmalarına engel oldu. Vatandaşlara, Hasankeyf Belediyesi de iş makineleri ile destek verdi, yolu trafik araçları ile kapattı. Yaşanan gerginlikten sonra ilçeye elektrik ve su verildi, firma ise ilçe merkezi dışındaki çalışmalara yoğunlaştı. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete