HASANKEYF

HASANKEYF’TE EKONOMİK HAMLE HAZIRLIĞI

Hasankeyf Kaymakamlığı, ilçenin tarihi yapılarının figürleştirilerek sanat eserlerine dönüştürülmesi ve turistler için satışa sunulması ve esnafa ekonomik kazandırılmasına dönük hazırlıklara başladı. Kaymakamlık Binasında konuyla ilgili hazırlık toplantısı yapıldı.

HASANKEYF’TE EKONOMİK HAMLE HAZIRLIĞI
01-10-2020 18:00
Google News


KURUM YETKİLİLERİ EKSİKSİZ KATILDI
Toplantıya Kaymakam Şenol Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı,  İlçe Yazı İşleri Müdürü Ramazan Çiçek, Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, Hasankeyf Halk Eğitim Müdürü Turan Kahraman, Batman Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) Sorumlusu Şükran Altun,  Batman Aile Destek Merkezi (ADEM)  sorumlusu Sevinç Demirhan katıldı. Toplantıda, yerli ve yabancı turistlerin satın almaları amacıyla ilçeye yöresine ait tarihi yapı ve figürlerin el sanatına dönüştürülmesi, kursiyerlerin eğitilmesi, finansmanı ve satışının ne şekilde olacağı hususunda fikirler üretildi. Ayrıca üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması için satış bürolarımızın oluşturulması ve Hasankeyf yöresine ait yüzyıllar boyunca geleneksel hale gelmiş kilim dokuma sanatının tescili ve markalaştırılması için Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ÇATOM tarafından çalışmanın başlatılması kararı alındı.

EKONOMİK HAMLELERİMİZ OLACAK
Toplantının ardından satış reyonlarının oluşturulacağı alanda incelemelerde bulundu. Kaymakam Öztürk “İlçemizin geleneksel el sanatları alanında gerek üretim gerekse satış noktasında kadınlarımızın istihdamına destek olmak için Sayın Valimizin talimatıyla birlikte toplandık. Özellikle İlçemize özgü kilim dokumacılığı ile birlikte diğer el sanatları anlamında da yöre halkına ekonomik gelir sağlayacak hamleler yapacağız” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete