HASANKEYF

HASANKEYF’TE ESNAF, KEPENK KAPATIYOR

Çözüm sürecinin sona ermesi ve çatışmaların yeniden yaşaması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu esnafı zor günler geçirmeye başladı.

HASANKEYF’TE ESNAF, KEPENK KAPATIYOR
21-09-2015 22:00
Google News

Batman’da bulunan ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Hasankeyf, yaşanan çatışmalardan dolayı tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Çözüm süreci boyunca yerli ve yabancı turistlerin gözde yerlerinden biri olan Hasankeyf, çatışmaların başlaması nedeniyle ıssız kente dönüştü.

ÇALIŞMAK İÇİN BAŞKA YERE GİDECEĞİM

İlçede hediyelik eşya satarak ekmeğini kazanan esnaf, kepenk kapatma noktasına geldiğini açıkladı. Esnaflardan Kadir Ayhan, ilçede 8 senedir esnaflık yaptığını belirterek “6–7 Ekim olayları sırasında yaşanan durgunluk, şu anda da tekrar ediyor. 7 Haziran seçimlerinin ardından işlerimiz durdu. Daha önce 500–600 lira ciro yapardık. Şimdi ise siftah yapmadan eve gidiyoruz. Dükkânlarımızı kapatıp başka yerlerde çalışmaya gideceğiz. Zaten birçok esnaf, işyerini kapattı. İşimiz turizme dayalı olduğu için olaylardan dolayı kimse gelmiyor. Bir turist bile yok. Turist olmadığı için hiçbir esnaf çalışmıyor” dedi.

OLAYLAR, HALKI KORKUTUYOR

Esnaf Mehmet Yılmaz da yaşanan çatışmaların işlerine ciddi anlamda etki ettiğini ve zor günler geçirdiklerini kaydetti. Şırnak’ın Cizre ilçesinde ve Diyarbakır’da yaşanan olayların insanları korkuttuğunu belirten Yılmaz, bu olayların son bulması çağrısında bulundu.

BARIŞ İSTİYORUZ

Vatandaşlardan Emin Turan ise “Hasankeyf tarihi değerini yitirdikten sonra turizmi de bitmeye karşı karşıya kalıyor. Son zamanlarda yaşanan olaylar insanları ciddi anlamda tedirgin ediyor. İnsanlar kendi evlerinden çıkamaz oldu. Çünkü bu süreçte en güvenli yer insanların evleridir. Artık Hasankeyf’e selam veren yok. Esnafta kendi kendine hikâye anlatıp günü bitiriyor. İnşallah yakında barış olur bu sorun son bulur” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete