GÜNDEM

HASANKEYF’TE ESNAF, TEPKİLİ

“Bize verilen sözler tutulmadı”

HASANKEYF’TE ESNAF, TEPKİLİ
25-05-2018 21:22
Google News

22 Mart tarihinde işyerlerinin boşaltılmasına karşı direnen esnaf, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini iddia ediyor.

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak Hasankeyf’te çarşı ve evlerin boşaltılması istemiyle DSİ 16. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçe sakinlerine tebligatlar gönderildi. Yeni Hasankeyf Yerleşkesindeki yerleşim alanı hazır olmadan Ev ve işyerlerini boşaltmak istemeyen ilçe sakinleri, eyleme geçerek, yolu trafiğe kapattı. Araya giren yetkililer, esnafı ikna ederek, eyleme son verdirmişti.

ESNAFA, İŞ SÖZÜ VERİLMİŞTİ

Verilen sözlerden birinin, mağdur esnafın İş-Kur kapsamında TYP ile işe yerleştirilmesi evesinde işe alınacağını belirten esnaflar Hasankeyf’e bu maksatla tahsis edilen 200 kadronun başka kişilere verileceği iddiasında bulundular. Müracaatların bile yeteri kadar duyurulmadan işin koordinesinin Hasankeyf Belediyesine verildiğini belediyenin hangi kıstaslarla bu kişileri belirleyeceğine dair kendilerine bilgi verilmediğini söylediler.

Mağdur Esnaflardan bazıları gazetemizi arayarak duruma tepki göstererek bu işin muhatabının   kaymakamlık veya DSİ  nin olması gerektiğini söylediler

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete