HASANKEYF

HASANKEYF’TE EYLEM;

Batman'ın Tarihi Hasankeyf İlçesinde esnaf ve vatandaşlar, çarşı ve evlerin boşaltılmasına ilişkin gönderilen tebligatlara karşı eylem yaptı.

HASANKEYF’TE EYLEM;
22-03-2018 22:19
Google News

POLİS, BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU KULLANDI

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak Hasankeyf’te çarşı ve evlerin boşaltılması istemiyle DSİ 16. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçe sakinlerine tebligatlar gönderildi. Tebligatlara karşı çıkan ilçe sakinleri, ellerinde Türk Bayrakları ile İlçe Belediye Binası önünde toplandı. Yeni Yerleşkedeki Kaymakamlık Binasına yürümek isteyen grup, Hasankeyf Köprüsü'nde polis engeli ile karşılaştı. Polis, gruba “dağılın” uyarısı yaptı. Çıkan tartışmalarda gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Olay yerine gelen Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, vatandaşlarla görüştü, yolu trafiğe açmalarını istedi.

“GİDECEK YERİMİZ YOK”

Grup adına konuşan Kale Mahallesi Muhtarı Murat Batıhan, yeni yerleşim yerinin inşa süreci tamamlanmadan gidecek bir yerleri olmadığını belirterek “Tebligatta, emre uyulmaması halinde zorla çıkarılacağımız belirtiliyor. Yeni yerleşim yeri halen inşaat halinde. Tarihi Çarşıda işlerimiz, ticari faaliyetlerimiz devam ediyor. İşimizi bırakıp, inşaat halindeki yerleşkeye gidemeyiz” dedi. 

HDP’Lİ VEKİL, SICAĞI SICAĞINA MECLİSTE ANLATTI

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Antik Kentte yaşananları sıcağı sıcağına mecliste anlatarak “Malumunuz Hasankeyf, sular altında bırakılmak isteniliyor. Yeni Hasankeyf, sözde inşa edildi. Yeni Hasankeyf’teki evler dükkânlar telsim edilmeden şuanda halkın, eski evlerini terk etmesi isteniyor. Bundan dolayı Hasankeyfliler de evlerinin yıkılmaması için yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istedi. Halka polis biber gazıyla müdahale etti. Bu müdahaleyi kınıyorum. Bugün Regaip Kandili yani rahmet gecesi ama öyle bir günde Hasankeyf’teki halkımız, evinden, barkından edinmek isteniliyor. Hasankeyf Halkına, meşru eylemlerine desteklerimizi sunuyoruz” dedi.  (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete