HASANKEYF

HASANKEYF’TE GÖZLER, ANAHTAR TESLİMİNDE

Ilısu Barajı'nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak Batman'ın Hasankeyf İlçesinin yeni yerleşim yerindeki konutların inşasında sona gelinirken, yapımı tamamlanan ticaret merkezinde 98 iş yerinin anahtarı hak sahiplerine dağıtıldı.

HASANKEYF’TE GÖZLER, ANAHTAR TESLİMİNDE
01-06-2018 00:48
Google News

 

 

710 KONUT, 3AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

DSİ Genel Müdürü Murat Acu “Yeni yerleşim yerinde, yaşam şartlarını artıracak modern bir Hasankeyf inşa ediliyor. Çok güzel, estetik bir Hasankeyf çıkartacağız” dedi.

Yapılan açıklamada “Eski Hasankeyf'in yerleşim alanı 500 dekar iken yeni yerleşim yeri yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta 3 bin dekar alana inşa ediliyor. Yeni yerleşim yerinde, Kaymakamlık, Belediye hizmet binası, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, 25 yataklı Hasankeyf Devlet Hastanesi gibi çok sayıda kurum hizmet verecek. Bölge mimarisine uygun inşa edilen 98 iş yerinden oluşan Ticaret Merkezi'nin yapımı tamamlanarak hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. 710 konutun da en geç 3 ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor” denildi. (DSİ Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete