HASANKEYF

Hasankeyf’te renkli festival…

Batman Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen Hasankeyf Turizm ve Kano Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Hasankeyf’te renkli festival…
09-10-2022 14:07
09-10-2022 14:10
Google News

Hasankeyf Kaymakamlığı koordinasyonunda, Batman Belediyesi, Hasankeyf Belediyesi, Özel İdare, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Spor Toto ve Türkiye Kano Federasyonu'nun katkılarıyla Hasankeyf Limanı'nda Turizm ve Kano Festivali düzenlendi. Etkinliğe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Kaplan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, AK Parti İl Başkanı Abdullah Akif Gür, kurum amirleri, yerli ve yabancı tur operatörleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

“TURİZM İLE SPORU BİRLEŞTİREBİLİRİZ”

Vali Ekrem Canalp, ilkini gerçekleştirdikleri festivalin, hedefledikleri turizmi geliştirme amacına hizmet ettiğini belirterek “Bu barajı bugünkü kano festivali örneğinde olduğu gibi değişik su sporları aktiviteleri için de kullanabiliriz. Turizm ile sporu birleştirebiliriz. Turizm ve sporu birleştiren aktiviteler Hasankeyf'in gelişimi, kalkınması ve turizm için son derece kıymetli olabilir” dedi.

“İLÇE, BÜYÜK DEĞİŞİME İMZA ATIYOR”

Kaymakam Şenol Öztürk ilçenin, devletin olağanüstü yatırımları ile büyük değişim ve dönüşüme imza attığını aktarırken “Festivalde yüzü aşkın profesyonel sporcularımızı ilçemizde ağırlıyoruz. Pandemi dönemi dahil olmak üzere son 2 yılda Hasankeyf'te altıncı festivalimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu şehir gastronomi, kültür turizmi ve su sporlarıyla büyümeye ve gelişmeye devam edecek” dedi.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

Festival kapsamında Türkiye Deniz Kanosu Şampiyonası yarışları yapıldı. Hasankeyf'e özgü lezzetlerin ikram edildiği etkinlikte, yurt içi ve yurt dışından tur operatörleri Ilısu Baraj Gölü'nde tekne turuna katıldı. Katılımcılar Hasankeyf Müzesi, Zeynel Bey Türbesi ve Arkeopark alanını gezdi, flyboard, jet ski ve parasailing gösterilerini izledi. Resim sergisi ve yerel sanatçıların konseriyle devam edecek festivalde, sonraki gün Türkiye Deniz Kanosu Şampiyonasının finali yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete