GÜNDEM

Hasankeyf’te renkli festival…

Batman'ın Hasankeyf İlçesinde Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali'nin üçüncüsü düzenlendi.

Hasankeyf’te renkli festival…
08-10-2023 21:21
08-10-2023 22:35
BATMAN
Google News

 Tarihi Hasankeyf’te Batman Valiliği koordinesinde, Batman Belediyesi, Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi, Özel İdare ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali, ilçe merkezinde bulunan limanda gerçekleştirildi.  Festivalin açılış programına Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı. Festival, halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

BATMAN’IN GELECEKTİ 50 YILI PLANLANDI

Vali Ekrem Canalp, Batman'ı büyükşehir olmaya hazırladıklarını ve bu yolda taşları tek tek döşediklerini ifade etti.  Beş ilçede düzenlenen festivallerin, Batman’ı büyükşehir yapmaya hazırlama planın bir parçası olduğunu belirten Vali Canalp  "Bizim bir il gelişim planımız var. Batman'ın il gelişim planı, Batman'ı 50 yıllık bir perspektifle gelecek 50 yıla hazırlama planıdır. Bu il gelişim planımızın içindeki 16 ana başlıktan biri turizmdir. Batman'da turizm dediğimiz zaman aklımıza ilk önce Hasankeyf geliyor" dedi. 

HASANKEYF’TE ÜÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DÜZENLENECEK

Kasım Ayında üç Türkiye Şampiyonasının Hasankeyf'te yapılacağına ilişkin müjde veren Vali Canalp “Hasankeyf'te Kasım ayının başında üç Türkiye şampiyonasını yapacağız. Bunlardan biri su jeti Türkiye Şampiyonası, ikincisi flyboard Türkiye şampiyonası, üçüncüsü ise motosurf Türkiye şampiyonasını Hasankeyf'te gerçekleştireceğiz" dedi.

Vali Canalp, limanda el sanatları ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete