HASANKEYF

HASANKEYF’TE YAŞAM SONA ERİYOR

Ilısu Barajı ve HES Projesi'nin tamamlanmasıyla sular altında kalacak Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlar için inşa edilen yeni yerleşim yeri, büyük oranda tamamlandı.

HASANKEYF’TE YAŞAM SONA ERİYOR
14-03-2018 22:53
Google News

KURUM BİNALARININ YAPIMI SÜRÜYOR

Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu, 25 yataklı Hasankeyf Devlet Hastanesi, kütüphane gibi çok sayıda kurum yeni yerleşkede hizmetini sürdürürken, ticaret merkezinin yapımı tamamlandı, inşası süren 710 konutta fiziki gerçekleşme yüzde 70'e ulaştı.

ÖRNEK DAİRELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yeni Hasankeyf'te tarihi doku korunarak yapımı tamamlanan örnek daireler görücüye çıktı.

Yapımı tamamlanan evler 3+1, banyo, mutfak, tuvalet, otopark, 500 metrekare bahçe ve terastan oluşuyor. Bölgede 98 iş yeri sahibi anahtarlarına kavuşurken, konutların da haziran ayına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

BAZI KURUMLAR TAŞINDI

DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, yapımı tamamlanan kamu kurumlarının tamamının yeni Hasankeyf'e taşınarak hizmet vermeye başladığını söyledi. Kösalı, tamamlanan 118 konutun da lojman olarak kullanılmaya başlandığını ifade etti. Kösalı, Batman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulunun yeni yerleşim yerinde bu yıl eğitim vermeye başladığını dile getirerek, yapımı tamamlanan diğer okulların da eğitim öğretim verdiğini aktardı.

710 KONUT, HAZİRAN AYINA KADAR BİTECEK

Hak sahipleri için yapımı devam eden 710 konutun inşasında fiziki gerçekleşmenin yüzde 70'e ulaştığına işaret eden Kösalı, konutların en geç Haziran ayında teslim edilmesinin planlandığını belirtti. Kösalı, DSİ 16. Bölge Müdürlüğünce Hasankeyf'teki hak sahipleri için 98 iş yerinden oluşan ticaret merkezinin tamamlanıp, anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade etti. Kösalı, yeni Hasankeyf'te tarihi dokuya uygun olarak mimari düzenlemelerin yapıldığına işaret ederek, çarşıda Hamidiye çeşmelerinin yapıldığını, gece aydınlatmalarının tamamlandığını, dekoratif detayların eklendiğini kaydetti.

6 ESER, TAŞINMAYI BEKLİYOR

Ticaret merkezinden kültür yarım adasına geçiş için kültür köprüsünün yapımının tamamlandığını ve faal duruma geçtiğini aktaran Kösalı, "Baraj su tuttuktan sonra buralar göl manzaralı olacak. Taşınan Zeynel Bey Türbesi'nin ardından taşınacak olan 6 yeni eser daha yeni yerinde Hasankeyf'in sembolü olarak sergilenmeye devam edecek." ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete