HASANKEYF

HASANKEYF TÜNELİ, 4 AYDA BİTECEK

Batman'ın Hasankeyf İlçesi’nde, Ilısu Baraj Gölü Sahasında kalan Hasankeyf-Gercüş Kara Yolunun yerine yapılan yeni kara yolunda, iki ilçe arasında bağlantı amaçlı, çift yönlü toplam 1230 metre uzunluğunda tünel yapılıyor.

HASANKEYF TÜNELİ, 4 AYDA BİTECEK
28-06-2019 20:56
Google News

Ilısu Barajı ve HES Projesi'nden etkilenen Hasankeyf'te, tarihi ve kültürel değerlerin Kültürel Park Alanı'na naklinin ardından su altında kalacak kara yolu için alternatif yol ve köprü çalışması yürütülüyor. Suçeken Köyü Batı Raman Dağı Eteklerinden itibaren yapımına başlanan alternatif kara yolu geçen yıl tamamlanırken Hasankeyf ve Gercüş arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla, Üçyol Köyü mevkisinde 30 milyon lira bütçe ile çift yönlü, toplam 1230 metre uzunluğunda Hasankeyf Tüneli yapılıyor. 4 ay sonra hizmete açılması beklenen tünelin, yapımı devam eden Hasankeyf Köprüsü ile bağlantısının sağlanmasıyla 37 kilometrelik yol ağı tamamlanmış olacak.
DÜNYADA ÖRNEK PROJELERDEN BİRİ
Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, 1960'lı yıllardan bu yana yapılmak istenen ancak çeşitli nedenlerle yapımı geciken Ilısu Barajı Projesi'nde sona gelinmesinin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Ilısu Barajı ve HES Projesi'nin, Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olduğuna işaret eden Koç, “Bu vizyon projenin içerisinde ulaşım, konut, enerji projeleri en önde yer almakta. Ulaşımı bölünmüş yollarla sağlaması bakımından dünyada görebileceğimiz örnek projelerden birisi de bu tünel projesidir. Tünel projemiz, güvenliğin, konforun üst düzeyde sağlanmaya çalışıldığı noktalardan biridir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete