HASANKEYF

Hasankeyf Tüneli açıldı

Batman'da yapımı tamamlanan Hasankeyf Tüneli ile bağlantı yollarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Hasankeyf Tüneli açıldı
08-11-2022 21:45
09-11-2022 15:29
Google News

Hasankeyf ile Gercüş arasındaki bağlantıyı sağlayacak Hasankeyf Tüneli ile Bağlantı Yolları hizmete girdi. Çift tüpten oluşan 638 metre uzunluğundaki tünel, bağlantı yollarıyla birlikte 2 kilometreye ulaşıyor. Tünel ve bağlantı yollarıyla hem yakıttan hem zamandan tasarruf edilecek ayrıca bölge ulaşımının konforu ve kalitesi artacak. Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Ülkemizin enerji ve sulama ihtiyacına önemli katkı sağlayacak Ilısu Barajı’nda su tutma faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte, yeni yerine taşınan Hasankeyf’e erişimi sağlayan 39,4 kilometrelik yeni yol güzergâhını adım adım tamamlıyoruz. Söz konusu yolun 29,8 kilometrelik bölümünü bölünmüş yol olarak milletimizin hizmetine sunmuş, Güzergâh üzerindeki, Hasankeyf–1 ve Hasankeyf–2 köprülerinin açılışını yapmıştık” dedi.

ERDOĞAN, ONLİNE PROGRAMLA AÇILIŞI İZLEDİ

Tünel açılış etkinliğine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batman Valisi Ekrem Canalp, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, MHP Batman İl Başkanı Kerem Demir, Hasankeyf Kaymakamı Abdulvahap Kusen, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Şimşek Yüklenici Firma Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şimşek katılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da online programla açılışı izledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete