HASANKEYF

HASANKEYF'TE MUSKA ALARMI!

HASANKEYF'TE MUSKA ALARMI!

HASANKEYF'TE MUSKA ALARMI!
11-12-2014 19:30
Google News

* Hasankeyf ilçesinde bir evin önüne bırakılan katlanmış ve bantlanmış kağıt zehirli toz şüphesiyle yetkilileri harekete geçirdi.

* Yapılan incelemede, hazırlanmış kağıdın muska olduğu ortaya çıktı.

Hasankeyf ilçesinde kapısının önünde bir poşet içinde katlanmış ve bantlanmış kağıt bulan vatandaş zehirli toz şüphesiyle ilçe Emniyet Müdürlüğünü ve AFAD ekiplerini alarma geçirdi. Banta sarılı kağıt içinde yapılan incelemede toz bulunmazken, kağıtta Arapça yazılar bulunduğu ve muska niyetiyle yazıldığı belirlendi.

AFAD ALARMA GEÇTİ

Dün sabah saatlerinde Hasankeyf ilçesinde hareketli saatler yaşandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, evinin kapısında poşet içerisinde katlanmış ve bantlanmış kağıt görünce poşetle birlikte Hasankeyf İlçe Emniyet Amirliğine gitti. Şahsı dinleyen polisler, zehirli toz şüphesiyle gerekli tedbirleri aldıktan sonra AFAD İl Müdürlüğünü haberdar etti. 

Hasankeyf’e intikal eden AFAD KBRN ekipleri özel giysilerle poşeti açarak inceleme yaptı. Poşet içinde bantlanmış kağıtta toz bulunmazken, sarılmış ve bantlanmış kağıtta Arapça yazı mevcut olduğu ve muska niteliği taşıdığı öğrenildi.

İNCELEME SÜRÜYOR

Çalışmaları tamamlayan AFAD KBRN ekipleri, Arapça yazılı kağıdı incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne teslim etti. Poşet içindeki kağıtta zehirli toz bulunmaması herkesi rahatlatırken, Arapça yazılı kağıt ile ilgili araştırmanın devam ettiği ifade edildi. (M. Zeki Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete