HASANKEYF

HASANKEYF’TE YOĞUN İNCELEME

Batman Valisi Hulusi Şahin, restorasyon çalışmaları devam eden Büyük Saray Projesi toplantısına katılmak üzere Hasankeyf’i ziyaret etti.

HASANKEYF’TE YOĞUN İNCELEME
07-05-2021 13:08
BATMAN
Google News

BÜYÜK SARAY, RESTORE EDİLİYOR

Hasankeyf Yukarı Şehir (Kale) alanında gerçekleştirilen Arkeolojik Kazılar, Büyük Saray Restorasyon çalışmaları ile Koruma ve Güvenlik Önlemlerine Yönelik Çevre Düzenlemesi  bilgilendirme toplantısı  Vali Hulusi Şahin Başkanlığında gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı, Büyük Saray Restorasyon ve Koservasyon Projesi, İŞKUR Projesi ve Arkeolojik Kazılarla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Kale bölgesinde gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ve yürüyüş yollarının onarımı ile ilgili yürütülen çalışmalar görüşüldü.

BİN KİŞİLİK CAMİ İBADETE AÇILDI

Vali Şahin toplantının ardından ilçenin yeni yerleşkesinde ibadete yeni açılan Bin kişilik Selahaddin Eyyübi Camisinde incelemelerde bulundu.

HASANKEYF MEYVECİLİK UYGULAMA İSTASYONU OLUŞTURULUYOR

Vali Şahin daha sonra ilçenin yeni yerleşkesinde başta ilçeye özgü meyvelerin yetiştirilmesi için İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edilen 70 dekarlık alanda incelemelerde bulundu.

Çiftçilerin modern meyvecilik çalışmaları konusunda eğitilmeleri, yerel çeşitler ve yeni meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulacak Meyvecilik Uygulama İstasyonuMalanında incelemelerde bulunan Vali Şahin, yetkililerden bilgi aldı.

Bahçe ihata çalışmaları, su kuyusu, sulama havuzu, elektrik iletim hattı çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri, tarla teraslama çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve Kasım ayından itibaren bu alanın tamamında 3-5 dekar aralığında yerel meyve çeşitleri başta olmak üzere (Hasankeyf inciri, badem, üzüm, nar, kayısı, fıstık, aydın sarısı ve bursa siyahı inciri vb.) demostrasyonlarının kurulacağını ifade etti. İncelemeler sırasında Vali Şahin'e, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı, İl Müftüsü Turgut Erhan ve İl  Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün eşlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete