GÜNDEM

HASRET’İN DAVASI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

HASRET’İN DAVASI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

HASRET’İN DAVASI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
17-02-2015 17:25
Google News

Batman’da Hasret D.’nın aile kararıyla öldürülmesine ilişkin dava, yılan hikâyesine döndü. Yeğenini boğarak öldüren amca kaçtı, duruşma yapılmadı, belgeler kayboldu

n 2012 yılında kuzenlerinin tecavüzü sonucu hamile kalan ve bu nedenle aile meclisi kararıyla öldürülen Hasret D.’nın davasında bir arpa boyu yol alınamadı. Boğularak öldürülen Hasret D.’nın cansız bedeni, 17 Aralık 2012’de Batman Çayında bulundu. Otopsi raporunda D.’nın, soluk borusu parçalanana kadar boğulduğu ortaya çıktı. Hasret D.’ya tecavüz eden kuzenleri Ö.D. ile S.D. ve amca Habip D. olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki yılı aşkın süredir aranan cinayet şüphelisi amca Garip D. ise hâlâ yakalanamadı. İlk duruşma, elektrik kesintisi nedeniyle ertelendi. Mahkemenin yaptırdığı yaş tespiti evrakı dosyada bulunamadı.

BATMAN, SABIKALI İLLER ARASINDA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2014’te işlenen kadın cinayetlerinin haritasını çıkardı. Hazırlanan rapora göre 2014 yılında 294 kadın cinayeti işlendi. 81 ilden sadece 18’inde kadın cinayeti işlenmediğini ortaya koyan haritada, en fazla kadın cinayetinin ise İstanbul’da işlendiği görülüyor. Haritadaki verilere göre 25 ilde 3–10 arasında, 32 ilde ise 1–3 arasında kadın cinayeti işlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?