SAĞLIK

HASTANEDE ‘SIRA’ ÇİLESİ HİÇ BİTMİYOR

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde muayene olmak için saatlerce sıra bekleyen hastalar, yaşadıkları sorunu tepki gösteriyor. Doktor sayısının yetersiz olduğu hastanede, normalden fazla hastaya bakılmasına rağmen yetersiz kalınıyor.

HASTANEDE ‘SIRA’ ÇİLESİ HİÇ BİTMİYOR
31-08-2021 16:10
BATMAN
Google News

DOKTOR SAYIMIZ YETERSİZ

Muayeneye olabilmek için sabahın 05.00’inde hastaneye gelmek zorunda kaldıklarını belirten anne adayı “Sabah 5’ten beri kapıda bekliyoruz. En az 200 insan, sıra bekliyoruz. Sıra bozulmasın diye liste yapıp isimlerimizi tek tek yazdırdık. Sıramatikler de randevular dolduğu için sıra vermiyor. Başhekime gittik. Elinde bir şey olmadığını söyledi. Doktor sayısı az olduğu için normalde 40 hastaya bakılması gerekirken her doktor en az 80 hastaya bakıyor. Biz de atama bekliyoruz. Yeni doktorlar gelince sorunun çözüleceği söyleniyor. Doğum ayıma girdim, doktor atanmasını mı bekleyeceğim? Koca sırada sadece 2 kişi sıra alabildi, başka kimse sıra alamadı. 2 aydır randevu alamıyorum. 10 günde 1 kontrole gelmem gerekirken 3 aydır doktora görünemedim. Özel hastaneler çok pahalı olduğundan, oralara da gidemiyoruz” dedi.

BİRİKMİŞ İSTİFALAR KRİZ YARATTI

Tepkili vatandaşlara açıklama yapan hastane görevlileri ise “Hastanemizde daha önce çok sayıda doktor vardı ancak COVİD yasağı bittikten sonra 1 Temmuz itibariyle istifa yasağı kalktı ve doktorların çoğu ya istifa etti ya da yan dala geçti. Şuan da en büyük sorun, kadın doğum servisimizde. Poliklinik sayımız 3-4 doktora kadar düştüğü için randevular dolu oluyor. Bu yüzden randevu veremiyorlar. Zaten normalde bakılan hasta sayısından daha fazla hastaya bakılıyor. Eylül ayında yapılacak olan atamalarla bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Doğum oranlarının bu kadar yüksek olduğu bir yerde kadın doğum doktorlarına daha fazla ihtiyaç oluyor. Doktorlarımız vatandaşlar mağdur olmasın diye her sabah 10 tane sıra açıyorlar ama maalesef bu bile yetersiz kalıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete