GÜNDEM

Hastanede ‘yemek’ krizi!

Sağlık Sen Batman Şubesi Başkanı İbrahim Halil Dursun, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yemek hizmetlerinin son dönemde ciddi sorunlara yol açtığını belirtti.

Hastanede ‘yemek’ krizi!
05-03-2024 16:56
05-03-2024 16:58
BATMAN
Google News

Dursun, yapılan görüşmeler ve iletilen eksikliklere rağmen belirgin bir iyileşme sağlanamadığını ifade etti. Sağlık çalışanlarının, hijyen standartlarına uygun, besin değeri yüksek, lezzetli ve doyurucu yemeklere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Dursun “Personelin enerji ihtiyacını karşılayan, tüm öğünlerin yeterli besin değerinde sunulduğu, yeterli, lezzetli, bol çeşitli, mevsimine uygun, besin tekrar döngüsünün çalışanı bezdirmediği, besin değeri yüksek ve hijyenik yemeklerin verildiği, porsiyonların herkese eşit miktarda ve gramajına uygun dağıtıldığı, belirli periyotlarla birim, çalışan ve sendika temsilcilerinin görüşlerine başvurulduğu ve akabinde gerekli iyileştirmelerin yapıldığı, mutfak hijyeninin sağlandığı ve personelin bu hususta kurallara riayet ettiği bir yemekhane hizmetleri hayal olmamalıdır! Unutulmamalıdır ki sağlıklı besine ulaşım, yeterli ve dengeli beslenme sadece sağlık çalışanlarının, hasta ve refakatçilerinin değil tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Kerim
Kerim 2 ay önce
Batman saglik mdrlugunde cikan yemek te berbat otesi. Ac kalmamak icin yemek yiyoruz. Defaatle uyarmamiza ragmen begenmeyen yemesin cevabi veriyorlar. Yemek fabrikasi yada lokanta ile anlasma saglanmali
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete