SAĞLIK

Hastanenin yeri değişecek mi?

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 500 Yataklı Hastanenin yapılacağı bölge ve İluh Deresi Islah Projesi içinde bulunan mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Hastanenin yeri değişecek mi?
25-12-2022 15:14
Google News

HASTANE PROJESİNİN YERİ DEĞİŞMEYECEK

Özdemir, 500 yataklı hastane projesinde yer değişikliğine gidileceği yönündeki iddiaları yalanlayarak “Girişimlerimiz neticesinde 13 Şubat 2020 tarihinde 500 Yataklı Yeni Batman Devlet Hastanesi 2020 yılında yatırım programına alınmıştı. Geçen sürede 1 Kasım 2021  ve 5 Ekim 2022 tarihlerinde 2 yapım ihalesi gerçekleştirildi. İlk ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılmış olmasına rağmen firmanın tasfiye talebinde bulunmasından dolayı, 2. ihale ise geçerli tekliflerin tümünün yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle iptal edilmişti.

Sağlık Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde 500 yataklı hastanenin yapım ihalesinin 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacağı tarafımıza iletilmiş olup, hastanenin yapılacağı yerin değişmesi söz konusu değildir” dedi.

İLUH DERESİ PROJESİYLE BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Yine İluh Deresi Islah Projesi içinde yer alan muhtarlarla istişare eden Özdemir “Islah projesi kapsamında kamulaştırılan alanda yapılaşma yapılmayacak yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak düzenleme yapılacak. Bu bölge parklar, köprüler, ulaşım aksları ile cazibe merkezi haline gelecek, yeni yapılacak 500 yataklı  hastane bağlantısıyla da bütünlük sağlanacak. Bu iki projeyle şehrimizin güneyindeki mahallelerimiz nefes alacak. İki projeyi de yakından takip ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete