GÜNDEM

HASTANEYİ DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

HASTANEYİ DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

HASTANEYİ DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
13-08-2014 19:59
Google News

Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. İdris Yıldırım, İdari Mali İşler Müdürü

Murat Kalkan ve Basın Birimi sorumlusu Melek Barış, gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ercan Atay’la sohbet eden Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. İdris Yıldırım, günde 4 bin hastaya baktıklarını belirterek “Batman Bölge Devlet Hastanesinde günde 4 bin hastaya bakıyoruz. Bölge hastanesi rolünü çok iyi bir şekilde üstlenmiştir. Hakkâri’den, Mardin’den, Şırnak’tan, Midyat’tan hastalar buraya geliyor. Cerrah sayımızı arttırdık. Yoğun bakım ünitemiz yüzde yüz doludur. Hastanemizde 126 doktor var. Doktorlar 24 saat hizmet veriyor. Hasta saat kaçta gelirse gelsin, doktor hastanede hazır. Doktoru arayıp evden gelmesini bekleme dönemi bitti” dedi.

OTOPARK SORUNU İÇİN BAKAN’LA GÖRÜŞTÜK

Hastanenin otopark sorununu çözeceklerini ifade eden Uz. Dr. İdris Yıldırım “hastanenin bahçesinde araç park edecek yer yok. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştük. Hastanenin alt katına ve üst katına otopark yapmak istiyoruz. Kendisi de projemizi uygun gördüğünü ve destekleyeceğini söyledi” dedi.

DİYET POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Batman Bölge Devlet Hastanesinde diyet polikliniği açıldığını belirten Yıldırım “3 diyetisyen, poliklinik hizmeti veriyor. Yeni bir cihaz satın aldık ve hizmet vermeye başladı. Üstelik diyet polikliniğimiz ayrı bir ücretlendirmeye tabi tutulmayacak” açıklamasını yaptı.

HEDEFLERİMİZ VAR

Hastaneyi daha iyi bir seviyeye getirmek için hedeflerinin olduğunu söyleyen Yıldırım “Yoğun bakım ünitesinde şu anda 36 yatak var. 36’sı da şu anda dolu. Bu kapasiteyi arttıracağız. Ayrıca acil servisimiz artık hasta kapasitesini karşılamakta yetersiz kalıyor. Acil servisini genişleteceğiz. Görüntüleme servisinde sıkıtılar yaşanıyordu. Emar sonuçları 3 ay sonra çıkıyordu. Ultrasyon için 1 ay sonrasına randevu veriliyordu. Bu sorunu da en yakın zamanda bitireceğiz. Tomografi ve emar sonuçları artık 3 gün içinde çıkacak. Ultrasyonda ise günü gününe randevu verilecek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete