GÜNDEM

Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu açıldı

Ekonomi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nun açılışını yaptı.

Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu açıldı
19-11-2023 16:44
19-11-2023 16:46
BATMAN
Google News

Bakan Şimşek, Türkiye Yüzyılı'nda Batman'a yakışır bir eser olan külliyenin aynı zamanda ilim ve irfan merkezi olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu da yaptıkları yatırımların, hizmetlerin tamamının insana yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. En kıymetli yatırımın insana dokunan yatırım olduğunu belirten Uraloğlu, Batman'ın çok hızlı geliştiğini, genç nüfus anlamında ülkeye ve bölgeye ciddi katkılar sağladığını kaydetti.

Programda konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise “Bu özel günümüzde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burayı dizayn ederken Batman'ın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak inşa ettik. Kendi imkanlarımızla projesini hazırladık. İstişareler neticesinde çok farklı kesimlerle bir araya geldik. Burayı Batman'ın merkezi, eğitimin ve teknolojinin de kalbi haline getireceğiz. Biz de geçmişteki gibi ecdatlarımızın konseptini buraya taşımaya çalıştık. Tabi bunu yaparken  yörenin mimarisini de külliyeye nakşettik. Selçuklu ve Eyyübi  mimarisini buraya taşıdık ve en  önemlisi de sevgimizi kattık. Rahmetli babam bizleri yetiştirirken bize şu öğütte bulunurdu. Bir işi severek yapın ve severek yaptığınızda o işin neticesini de en güzel şekilde alırsınız derdi. Biz de güzel bir eser ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Çağımızın en önemli hamlesi teknolojidir.  Üniversite Sivil Toplum Kuruluşları,  bakanlıklar ve TÜBİTAK ile çeşitli görüşmeler yapıyoruz. En büyük hedefimiz çocuklarımızı teknolojiye, yazılıma ve endüstriyel alana hazır hale getirmek. Çocuklarımızın geleceği için  gerekirse kendimizi feda ederiz" dedi. (Hatice Türkan)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete