GÜNDEM

“Hatır, gönül ilişkisiyle iş yapmam”

Vali Ahmet Deniz, dört ayda bir basın mensupları ile gerçekleştirdiği kahvaltılı basın toplantısını, dün Mado’da gerçekleştirdi. Toplantıda, Vali Deniz, Batman’ın gündemini meşgul eden önemli konulara dikkat çekildi.

“Hatır, gönül ilişkisiyle iş yapmam”
11-04-2018 20:43
Google News

“EĞİTİMDE HEDEFİMİZ, TEKLİ ÖĞRETİME GEÇMEK”

Vali Ahmet Deniz, 2019 yılı için öncelikli hedeflerinin, eğitimde çıtayı yükseltmek olduğunu belirterek “Batman'ın durumu diğer illere göre her alanda 10–15 yıl öncesine kadar çok çok daha iyi. Şuanda 480 derslik şuan yapılıyor, 600 derslikli okulu da ihaleye çıkaracağız. Hedef 2019'da tekli öğretimin altyapısını hazırlamak. Eğitimin çıtası yükselmedikçe ne yaparsanız boş. Eğitimde kararlı adımlar projesinin sonuçlarını almaya başladık. 745 proje ile TÜBİTAK'a en çok proje gönderen ilk 5 ilden biriyiz. Bu sevindirdi. Bu da imkân verilince nelerin başarılabileceğinin göstergesidir” dedi.

TERSİNE GÖÇ BAŞLADI

Geçen sene köylerde 260 km sıcak asfalt yaptıklarını belirten Vali Deniz “15 milyon olan KÖYDES ödeneği bu yıl 25 milyona çıktı. Şuan 7 santimetre kalınlığında ikinci kat asfalt yapıyoruz. Nereden nereye artık köylerimizde halı saha bile yapıyoruz. Köyler yaşanılabilir hale geldi, tersine göç başladı artık” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM VE İSTİHDAM

15 bin kişilik şehir stadın, 2–3 ay içerisinde hizmete açılacağını belirten Vali Deniz “Batman, TR3 bölgesinde yer alıyor. İşsizlik oranı yüksek olan bir bölge. Önceliğimiz eğitim ve istihdam dedik. Organize Sanayi’de uzun süredir devam eden 2 bin dönümlük arazinin kamulaştırma işlemleri tamamlandı. 30 milyon lira kamulaştırma bedelini yatırdık, şuan parselasyon yapıyoruz. Geçen hafta 12 yatırımcıya da yer tahsisi gerçekleştirdik. Tamamlanması ile beraber 15 bin kişilik istihdam öngörüyoruz” dedi.

BATMAN, BATIDAKİ YATIRIMCILARIN GÖZDESİ…

Batman’ın, batıdaki yatırımcıların gözdesi olduğunu belirten Vali Deniz “Özellikle tekstil merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu yıl bu kapsamında tekstil meslek ve moda meslek yüksek okulu açacağız. Burada artık tasarımda yapılacak. O kültür ve potansiyel var Batman'da. İstanbul'a çalışmak için gidenlerin neredeyse tamamı tekstillerde çalışmış bugün de gelip kentine tekstil yatırımı yapıyor. Batman ulaşımı kolay, iklimi ılıman olduğu için her açıdan yatırıma elverişli. Batman 3–5 yıl içerisinde birçok sorununu çözmüş olacak” dedi.

“BİR VATANDAŞIN SIKINTISI VARSA, BİZ RAHAT EDEMEYİZ”

Sosyal Yardımlaşma Vakfının, her gün 250 aileye ulaştığını belirten Vali Deniz “Bir vatandaşımızın sıkıntısı varsa biz rahat edemeyiz. Şuana kadar sosyal markette 20 bin kişiye ulaşmışız. Ücretsiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerimizi giydiriyoruz. Engelli, evde bakım ücretleridir, gerçekten Türkiye sosyal devlet olma alanda son yıllarda çağ atladı” dedi.

“KİMSENİN HATIR GÖNÜL İLİŞKİSİYLE İŞ YAPMIYORUM”

200 yataklı iken 300 yatağa dönüştürülüp, Batıraman Yolu Yeni Çevreyolu Kavşağında yapımına başlanan ancak başka yere taşınacağı iddiaları ile gündemde yer tutan yeni Devlet Hastanesiyle ilgili de açıklama yapan Vali Deniz “200 yataklı hastane planlaması vardı ancak bunu 500 yataklıya çevirmek için başvurduk. Mevcut yerde 60 dönümlük yer ayırmıştık ama bakanlık 100 dönümlük yer isteyince mevcut yeri değiştirmek durumundayız ve 120–130 dönümlük yer arıyoruz. Ama yaptığımız araştırmalarda hastanenin mevcut yere yapılmasından yana. Bakanlık ile görüşeceğiz. Eğer 80 dönüme ikna edebilirsek aynı yerde yapacağız. Bunda hiç kimsenin hatır gönül meselesi için bir şey yapmayız. Tıp Fakültesine zemin hazırlamak adına bu hastanemizi yapmamız lazım. Bugün hastaneyi yaptığımız zaman tıp fakültesi kendiliğinden gelir” dedi.

“MESİRE ALANLARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Kıra Dağı'nda 500 dönüm üzerine 3 milyon liraya yapımı tamamlanan mesire alanının açılışını 2 hafta içerisinde gerçekleştireceklerini belirten vali Deniz “Malabadi’de ise tabiat parkı yapılacak” dedi.

“DRONELERLE UYUŞTURUCU DENETİMİ YAPIYORUZ”

Huzur konusunda batman’ın bir sıkıntısı olmadığını ifade eden Vali Deniz “Polis ve jandarma, halkın güvenliği için gece gündüz çalışıyor. Çok mesafe aldık. Uyuşturucu ile mücadelede kararlıyız. Bizim için terör örgütü neyse uyuşturucu satışları da aynıdır. Mahallerimizde denetimlerimizi artırdık, dronelerle mahallelerde denetimler yapıyoruz. Emniyette özel görevlendirmelerimiz var uyuşturucu satıcılarına nefes aldırmayacağız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete