GÜNDEM

HATLAR YERALTINA ALINACAK

Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ), Bayındırlık, Cudi, Çamlıtepe, Tılmerç ve Gültepe Mahalleleri’nden geçerek Aydınkonak Mahallesi ile merkeze bağlı bazı köyleri besleyen enerji şebekesini, 6 milyon liralık bir yatırım ile yeraltına alıyor.

HATLAR YERALTINA ALINACAK
27-08-2020 16:05
Google News

 

2 AYDA TAMAMLANACAK
DEDAŞ, Bayındırlık, Cudi, Çamlıtepe, Tılmerç ve Gültepe Mahalleleri’nden geçerek Aydınkonak Mahallesi ile merkeze bağlı bazı köyleri besleyen enerji şebekesini, 6 milyon liralık bir yatırım ile yeraltına alacak. Batman İl Müdürü Naci Obut, projeyi 1.5 aylık bir süreçte tamamlayacaklarını söyledi. Obut, 6 milyon liralık bu ek yatırım ile Batman’a 2020 yılında ayrılan 106 milyon liralık yatırım bütçesinin 112 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.

YÜK ARTIŞI SAĞLANACAK
Sürekli gelişen ve büyüyen Batman’ın enerji ihtiyacını karşılamak için çok sayıda yatırım projesi hazırladıklarını belirten Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman İl Müdürü Naci Obut “Bu yatırım ile Aydınkonak ve merkeze bağlı çok sayıda köyü besleyen Fider-6 Silvan Hattını günün şartlarına uygun hale getiriyoruz. Yeraltına alınacak 16 kilometre uzunluğundaki hat çevresinde halen birçok alışveriş merkezi, otel, hastane ve konut yapılıyor. Bunların faaliyete girmesiyle ortaya çıkacak olan enerji ihtiyacı 1.5 ayda tamamlamayı planladığımız bu yatırım ile giderilebilecektir” dedi. 

HAVAYİ HAT KALDIRILACAK
İl Müdürü Obut, söz konusu yatırım ile havayi hattın tamamen kaldırılarak hem oluşabilecek tehlikelerin önüne geçileceğini, hem de görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağını belirtti. Obut, Ekim Ayı ortasına kadar tamamlamayı planladıkları yeraltı şebekesi sayesinde bağlı köyleri merkezden tamamen ayırırken, hem merkez mahallelerine hem de bu köylere daha kaliteli ve kesintisiz enerji verebileceklerini kaydetti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete