GÜNDEM

HAVA AMBULANSI İŞBAŞINDA!

HAVA AMBULANSI İŞBAŞINDA!

HAVA AMBULANSI İŞBAŞINDA!
13-01-2015 18:05
Google News

Kar yağışı nedeniyle bazı köy ve mezraların yolu ulaşıma kapandı.

Ulaşılması güç bölgelere 112 Acil Hava Ambulansı ile ulaşıldığını açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi “Hekimlerimiz, Sason’un Örenağıl Köyü Keçiler Mezrasında doğum sancısı çeken bir hastaya hava ambulansı ile ulaştı. Ayrıca karayoluyla ulaşılması güç olan Derince Köyü’ne de paletli ambulans gönderilerek, solunum sıkıntısı çeken 75 yaşındaki hastaya müdahale edildi” dedi.

DİYARBAKIR’DAN HELİKOPTER AMBULANS İSTEDİK

Komuta Kontrol Merkezi’nin Diyarbakır 112 ile irtibata geçerek helikopter ambulans talebinde bulunduğunu açıklayan Bodakçi “Ambulans helikopter Diyarbakır’dan kalkış yapıp Sason’un Örenağıl Köyü Keçiler Mezrasındaki hastaya ulaşmaya çalıştı. Bu arada köy halkı da uygun noktadaki karları ezerek ambulans helikopterin iniş yapabilmesine yardımcı oldu. Ambulans helikopter ile getirilen hasta, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine nakledildi” dedi.

9 SAAT SONRA HASTAYA ULAŞILDI

Sason’da ikamet eden yaşlı bir hastanın da ambulans helikopter ile alınarak Batman’a sevk edildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi “Sason’da kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köydeki hastayı sağlık ekiplerimiz paletli kar ambulansı ile 9 saat süren çalışmanın ardından hastaneye ulaştırdı” ifadelerini kullandı.

KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Kış şartlarına karşı sağlık ekiplerinin hazır halde bekletildiğini söyleyen Bodakçi “ekiplerimizle birlikte çalışma yürüten İl Özel İdaresi ekiplerine, Diyarbakır 112 Hava Koordinasyon birimi çalışanlarına, Keçiler mezrasında helikopterin iniş alanı için çalışma yapan köy halkına ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerine, Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?