GÜNDEM

HAVA MANİA ÇALIŞMALARI DURDU MU?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Batman’da uygulanmak istenen hava mânia planı, özellikle Gültepe gibi kentin yüksek kesimlerinde yapılaşmanın önünü keserken...

HAVA MANİA ÇALIŞMALARI DURDU MU?
22-10-2015 19:20
Google News

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Batman’da uygulanmak istenen hava mânia planı, özellikle Gültepe gibi kentin yüksek kesimlerinde yapılaşmanın önünü keserken, Belediye Başkan Yardımcısı İdris kinci de kentin jeolojik yapısının hava mânia’ya uygun olmadığını açıkladı. Vali Azmi Çelik başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında dikkatler, hava mânia planına çekildi.

“HAVA MÂNİA UYGULANIRSA YAPILAŞMA ÖNLENİR”

Hava mânia planının, kentin yüksek kesimlerinde alanlarında yapılaşmanın önüne geçtiğini açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı İdris Ekinci “Hava mânia planı, Bakanlık tarafından hazırlanıyor, Belediyeler bunu uygulamakla zorunlu kılınıyor. Ancak hava mânia planının uygulanacağı semtlerde bina yapımı önlenir, buralardaki arazilerde yapılaşmanın önü kesilir. Bu durum o bölgelerdeki arsa sahiplerini de zorluyor. Ancak Batman’ın jeolojik yapısı da buna çok uygun değil. Bu planın uygulanmak istendiği bütün şehirlerin belediyeleri ile görüştük. Uluslar arası destekli bazı firmalarla da görüştük. Havacılık projesi uygulanabilir dediler. Ancak bunun da 2 yıl sürecek çalışmalardan sonra uygulanıp uygulanamayacağının tam olarak netleşeceği belirtildi. Bu da oldukça maliyetli bir iş olduğu için yanaşmadık” dedi.

“SEMTLERDEN TALEP GELİRSE HAVA MÂNİA YAPARIZ”

Semtlerden talep geldiği takdirde hava mânia çalışması yapmaya yanaşacaklarını ifade eden Ekinci “Gültepe gibi kentin yüksek kesimlerinde uygulanması öngörülen hava mânia planı, yapılaşmayı önlüyor. Biz hava mânia çalışmalarını şimdilik durdurduk. Ancak semtlerden talep gelirse, arsa sahipleri buraya hava mânia yapın derlerse, bu çalışmaları tekrar başlatabiliriz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete