GÜNDEM

HAVALİMANI ÇAĞ ATLADI

Batman Havalimanı her yıl yeni bir rekor kırıyor.

HAVALİMANI ÇAĞ ATLADI
06-01-2019 17:39
Google News

2010 yılında yeni apron ve terminal binalarının yapılmasıyla her geçen gün uçak ve yolcu sayısı artış gösteren Batman Havalimanı, hızla gelişen havacılık sektörüne ayak uyduruyor.

YOLCU SAYISI 670 BİNE DAYANDI

2009 yılında 100 bin civarı olan yolcu sayısı 2018 yılında 670 bine ulaştı. Katlanarak artış gösteren yolcu sayısının 2019 yılında 750 bine ulaşması öngörülüyor. Donanım ve personeliyle 24 saat hizmet veren Batman Havalimanı yolcu sayısıyla şehir nüfusunu geçen havalimanları arasında bulunuyor.

YURDUN HER YERİNE UÇAK KALKSIN

Batman Havalimanı ile ilgili en fazla gelen taleplerden biri, sefer sayılarının arttırılması ve yurdun her şehrine uçuş düzenlenmesi yönünde. Her geçen gün artan yolcu sayısına rağmen Batman Havalimanı’nda Ankara ve İstanbul dışında yurdun hiçbir yerine uçuşun sağlanamıyor. Bürokratik engellerin ortadan kaldırılabilmesi için siyasilerin devreye girmesi gerekiyor.

ULUSLAR ARASI SEFERLER ARTSIN

Batman Havalimanı’nda uluslar arası seferlerin de başlatılması da gelen talepler arasında. Batman’dan Gürcistan, Batum, Kıbrıs gibi yakın noktalara uçmak isteyenlerin sayısı, bir hayli fazla. Kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetinin üst düzeyde olduğu havalimanını modern hal getirecek seferlerin düzenlenebilmesi için siyasiler, milletvekilleri, yerel yönetim ve STK’ların işbirliğine ihtiyaç var. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete