GÜNDEM

Havuz ve mesire alanı projesi hazır

2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin Başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Havuz ve mesire alanı projesi hazır
16-04-2022 03:18
16-04-2022 16:22
BATMAN
Google News

2. ETAP PEYZAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2022 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin “Üniversitemiz Merkez Kampüs, Batı Raman Kampüsü, Kozluk Meslek Yüksek Okulu Kampüsü, Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu Kampüsü ve Sason Meslek Yüksek Okulu Kampüsü olmak üzere 5 kampüste faaliyet gösteriyor. 10 fakülte, 1 enstitü, 2 yüksek okul, 7 meslek yüksek okulu ve 18 tane de araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere, eğitim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerine devam ediyor. 2022 yılı içerisinde toplam yatırım bütçemiz 21 milyon TL’dir. Bu bütçe, çeşitli ünitelerin etüt projeleri, kampüs alt yapısı, destek ve merkezi birimler, lojman ve sosyal tesisler, açık ve kapalı spor tesislerin yapımında kullanılacak. Batı Raman Kampüsümüzde 1. etap peyzaj çalışmaları tamamlandı. 2. etap peyzaj çalışmalarının ihalesi sürüyor. 3. etapta tali yollar ve bağlantı yollarının yapılması ve çevre yolundaki onarımlar yapılacak. Su dağıtım hatları projesi, devam ediyor. Tali bağlantı yolları, lojmanlara ve faaliyet alanlarına gidecek ve çevre yolunun onarımı sağlanacak” dedi.

KAPALI YARI OLİMPİK VE SPOR TESİSLERİNİN PROJESİ HAZIR

Derslik olarak Teknoloji Fakültesinin ikmal çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Sezgin “Kapalı yarı olimpik yüzme havuzu ve spor tesisleri, Batı Raman’da olması gereken projelerden biri. Proje hazır. Bütçe için başvurular yapıldı. Belediye ile yaptığımız protokol kapsamında belediye tarafından üniversitemize 2 bin metrekarelik kapalı alana sahip idari ve akademik bir bina yapılıyor” dedi.

MESİRE ALANI YAPILIYOR

Kampüste sosyal donatıları arttırmaya yönelik mesire alanı yapacaklarını belirten Sezgin “Buraya 1450 metrelik bağlantı yolunun alt yapısı, İl Özel İdare tarafından tamamladı. 9 metre genişliğinde yol çalışması tamamlandı. Belediye tarafından asfalt serimi yapılacak.  Batı Raman Kampüste Rektörlük Binası ile İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi arasına 7 dönümlük bir park alanı kazandırılacak. fizibilite çalışmaları yapıldı” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete