SPOR

“Hayal satmıyoruz”

Moderatörlüğünü Hakan Tufan yorumculuğunu  Harun Katmaz ve İhsan Rüzgar’ın Sporda Sonsöz Bizde programının bu haftaki konuğu TPAO Batman Petrolspor Teknik Direktörü Mesut Toros oldu. 

“Hayal satmıyoruz”
03-10-2023 13:56
05-10-2023 09:18
BATMAN
Google News

“OYUN SİSTEMİNE GÖRE OYUNCULAR ALINMIŞ

Youtube kanalımızda yayınlanan programda önemli açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Mesut Toros “Buraya seve seve geldim. Daha önce de bu takımın formasını giymiştim. Dostluklarım on yıllardır devam ediyor. Mustafa Bey ve Ekibi, takım mühendisliğinde oynatacakları oyun sistemine göre oyuncular almış. Oyuncuların zaten çoğunu tanıyoruz. Çalıştığımız oyuncular var” dedi.

“BU TAKIM, HEDEFE KURULDU”

Orta sahayla ilgili probleme dikkat çeken Toros “Beş günlük bir çalışmadan sonra ve buraya gelirken de Mustafa Beye söyledim. Bir göreve başlıyorsak enkaz muhabbeti yapmayacak teknik direktörlerden biriyim. Burada enkaz denen bir şey yok. Bu takım hedefe kuruldu. Tabi ki biz olsaydık, şampiyonluk sistemine göre oyuncuları transfer ederdim. Ama bunun yüzde 90’ı burada tamamlanmış, yüzde 10’luk tarafı daha farklı olabilirdi” dedi.

“KURULU KADROYA GELDİM”

2001 doğumlu oyuncuların bu sene oyunlarda çok etki ettiğini belirten Toros “Belki onlarda farklılık yapabilirdik. Ama tabi kurulu kadroya geldik. TPAO’nun olması bu işte bizi de heveslendirdi. Güzel bir ortam var. Herkes kenetlendi. Burada olmaktan mutluyuz ve büyük bir sinerji hissediyoruz” dedi.

KENDİME VE EKİBİME GÜVENİYORUM

Takımdaki handikapla değinen Toros “Kamp dönemi yaşanmış. Mustafa Bey, 30 ve 35 gün gibi takımdan uzak kalmış, yardımcı antrenörler takımı antrenörlük yapmış. Bir oyun sistemi denenmiş. Hazırlık maçları az oynanmış. Bunlar handikap olmuş. Ama bunların hiçbiri sorun etmedik. Kendime ve ekibime güveniyorum. Ve buradaki çocuklara, buradaki camiaya güveniyorum. Kısa sürede oyuncularla bir şeyleri düzeltmeye çalıştık. İlk maç deplasmandaydı. elimizden geldiğince iyi hazırlandık. Deplasmanda alınabilecek iyi puanla başladık. Çünkü istatistiklere baktığınızda, deplasmanda alınan puan iç saha galibiyetleriyle takımlar şampiyon oluyor” dedi.

“ORTAYA ESER ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Toros, "Orta sahayla alakalı bir sıkıntı var. 4-5 hafta içinde bu eksikleri giderip, oyuncularımıza ne istediğimizi anlatıp, ortaya bir eser çıkarmak istiyoruz. Onun için çok savaş verdik. İkinci maçta da Silifke'ye karşı çift forvetle başladık. Ben biraz üçüncü bir teknik direktörüm. Ama defansı da mutlaka korumakla ilgili ayrı bir stratejim vardı. Silifke takımının kaç pozisyona girdiğini gördünüz. Kafa şutu haricinde bizim yakaladığımız net pozisyonlar, verilmeyen golümüz, çocukların çok özverili çalışması, belki ben riskle girdim ama hayat zaten bir risk. Belki bir gün korkarsınız bir gün ölürsünüz ama her gün korkamazsınız” dedi.

“ORTA SAHADA AÇIK VERDİK”

Silifke maçını değerlendiren Toros “Tunç Behram, Aykut, Akın Akman, Halil Karaköprü çok büyük çıkışlar yakaladı. Nurettin'in backgroundu belli. Geçen sene gittiğimde Nurettin'in bir golü vardı ama benle birlikte 12 gol attı. Tabi ki eleştiriler olacak. Bunlara saygı duyuyoruz. Ama biz bir arayış içindeyiz. Yani biz çok pozisyon yakaladık. Erken goller olsa maç farkı gelecekti ama dediğim gibi çok fazla pozisyon vermedik. Orta sahada çok açıklar verdik. Oyuncularımız da buna göre bir şeyler yapmaya çalıştı. Kısa sürede çok şeyleri aştık” dedi.

“SAHADA AİLE OLABİLEN TAKIMLAR, HEDEFE ULAŞIR”

Elazığ maçı ile son noktayı koyduklarını belirten Toros “Oyuncularımız inanılmaz bir performans gösterdi. Çok güçlü bir bağ kurduk. Sahada istediğimiz sistemi oturtmak adına kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımı söyledim, çocuklar ikinci yarıya da aynı şekilde çıktı. Sahada mücadele eden yüreğini koyan takım olabilen, aile olabilen takımlar mutlaka yarışın sonunda hedefine varacaktır. Şampiyonluk göreceli bir kavramdır” dedi.

“GENÇ OYUNCULARA ŞANS VERECEĞİZ”

Sporcuları analiz eden Toros “Herkes şampiyonluğa oynadı. Muzaffer’i tanıyoruz. Ben transfer olsaydım Muzaffer üzerine kurardım oyunu. Ama burada öyle bir şey olmamış. Muzaffer zamanını bekleyecek, Nureddin Çağlar diye bir gerçek var. Nureddin Çakır 8/10 oynayabiliyor, Muzaffer sadece 8 oynayabiliyor. Zamanla bu oyuncumuzu kazanacağız. Muzaffer de Muzaffer. Çocuğumuz genç olduğu için psikolojik baskıya giriyor. Ama tabi ki oynatacağız. Zaten benim en büyük felsefem, genç oyunculara şans vermektir” dedi.

“ŞAMPİYONLUK, BİRLİKTELİKLE OLUR”

TPAO’nun şampiyonluğunun, birliktelikle olabileceğini ifade eden Toros “Futbolcular gider, camialar yerinde kalır. Ben oyunculara inanıyorum. Gerçekten çok güçlü bir bağ kurduk. Bu yüzden sadece destek istiyoruz. Bizim parayla pulla işimiz yok. Benim amacım var, ben takımla büyümek istiyorum. Ben Batman Petrolspor’la büyümek istiyorum, Ben PTT ligleri görmek istiyorum.  Süper Ligi görmek istiyorum. Ben herkesten memnunum” dedi.

“BAZEN KAYBEDERKEN DE KAZANMAYI ÖĞRENECEĞİZ”

Toros, "Aykut, Akın, Emre, çok istediklerinden dolayı baskı altına giriyor. Çok istiyorlar. Bazen kaybederken de kazanmayı öğreneceğiz. Bu çocuklar performansını yükseltecek” dedi.

“BİZ HAYAL SATMIYORUZ”

Toros "Oyuncularımız ilk geldiğimde şunu söyledim. Ben sizden başarının getirdiği arkadaşlığı istemiyorum. Ben sizden arkadaşlığın getirdiği başarıyı istiyorum. Ben şampiyon olacağız demiyorum. Biz hayal satmıyoruz. Ben demagoji yapmıyorum. Ben reel bir insanım. Ben buraya bir savaşa geldim. Mücadeleye geldim. Çok büyük bir sinerjimiz var. Elimizden gelenin daha fazlasını yapıp burada başarılı olmak zorundayız. Ben burada ekmek yiyorum. Bu ekmeğe asla ihanet etmem” dedi.

“ELAZIĞ’DA ALKIŞ BEKLERKEN, SALDIRI GÖRDÜK”

Elazığ’da Petrolspor Takım Otobüsüne yönelik saldırıyı değerlendiren Toros “Elazığ Taraftarı, Batman Petrolspor'u bu oyunundan dolayı tribüne çağırıp alkışlayacak diye düşünmüştüm. Ama dışarıda maalesef iç hoş olmayan şeyler olmuş. Orada emniyet güçlerimiz var. Belki bir hata olmuş olabilir. Ne bizden ne yönetimimizden ne oyunculuğumuzdan kaynaklanan bir şey yok. Karşıyaka maçına da gelince en büyük destekçi her zaman taraftardır. Amedspor'da çalışırken bu taraftarın iki maçına geldim. Taraftarın gücüyle birlikte sahada neler yapılacağını gördük. Bu konuda çok netim. Hiçbir başarı, tek kişinin mücadelesiyle gelmez. Basın mensupları, taraftar, yönetim, bu zincirin halkalarıdır. Bel altı vurmadıkları sürece eleştiriye açığım” dedi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete