GÜNDEM

HAYALET ŞEHİR

Batman, koronavirüs salgını nedeniyle güne adeta hayalet şehir gibi uyandı.

HAYALET ŞEHİR
17-03-2020 11:03
Google News

 

GENELGE İŞE YARADI
Tüm dünyayı tehdit eden ve ölümlere yol açan koronavirüs vakaları ülkemizde de artış gösterince İçişleri Bakanlığı yeni karar ve tedbirler tedbirler aldı. 
GENELGE 81 İLİ KAPSIYOR
81 ile gönderilen genelgelere göre kafe, kahvehane, düğün salonu ve spor salonlarının geçici bir süreyle kapatılması kararlaştırıldı. Kalabalık ortamlara girilmesinin de yasak olduğu genelge, yayınlandığı ilk dakikalardan itibaren Batman’da uygulanmaya başlandı. 
Vatandaşlar mekanları boşaltarak evlerine döndü, işyerleri kepenklerini kapattı. 
KÖROĞLU TAKDİR ETTİ


Batman Emniyet Müdürü Köroğu Kıraç da kentteki bu durumu fotoğraf karesiyle sosyal medya hesabında paylaştı. Normal zamanlarda kentin en kalabalık olan Turgut Özal Bulvarı’nın, genelge yayınlandıktan 2 saat sonra bomboş olduğunu görüntüleyen Köroğlu, çektiği fotoğrafı “Batman sağlığı seçti” notuyla sosyal medya ortamında paylaştı.
ESNAF KEPENK AÇMADI
Genelge, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Güne İçişleri Bakanlığı genelgesiyle uyanan Batman’da en işlek sokak ve caddeler ıssız ve tenha yerlere dönüştü. Adeta hayalet şehre dönen Batman’da mekanlar kepenkli dururken, sokak ve parklarda da kalabalıktan eser kalmadı. Bu haliyle Batman, adeta hayalet şehir gibi oldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete