GÜNDEM

“HAYALİM, BATMAN’DA MÜZE AÇMAK”

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin, sanat yolculuğunu anlatan Işığın Mitolojisi adlı belgeselin galası için geldiği memleketi Batman’da, hemşerileriyle buluştu.

“HAYALİM, BATMAN’DA MÜZE AÇMAK”
24-02-2019 18:03
Google News

Dünyanın tanıdığı isimler Ertuğrul Özkök, Balçiçek İlter, İsmail Küçükkaya, Akif Beki, İnci Aksoy ile birlikte memleketi Batman’a gelen Güneştekin, Işığın Mitolojisi adlı belgesel filminin galasında sanatseverlere seslendi.

“İLK DEFA SUYU TERSİNE AKITALIM”

Kendi adını taşıyan Ahmet Güneştekin Kültür Sanat Merkezi’nde, Vali Hulusi Şahin, Eski Milletvekili M. Emin Ekmen, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin’in de katıldığı programda konuşma yapan Güneştekin “Bu merkezin açılışında da söylemiştim, burada bir müze açmaya karar verdik. Elimizde dünya tarihinde önemli bir yere sahip Hasankeyf’imiz var. En baştan beri bu barajın yapılmasına hep karşı durdum. Ama gelinen noktada Hasankeyf’in büyük bir kısmı sular altında kalacak. Şimdi bunu ne şekilde değerlendirebileceğimizi konuşmak gerekiyor. Hasankeyf’te eserlerin taşınması işine milyonlarca harcama yapılıyor. Bu harcamanın küçük bir kısmı ile Batman ya da Hasankeyf’te 2–3 sene içinde öyle bir şey yapalım ki dünya bizi konuşmaya başlasın. Buraya bir modern sanat müzesi kuralım.  İlk defa suyu tersine akıtalım. Ben yapmaya hazırım. Tablolarımı, eserlerimi bu müzeye taşımaya hazırım. Ne gerekirse yapmaya hazırım. Ama yerel yöneticilerin hızlıca karar vermesi gerekiyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete