TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hayalleri gerçekleştiriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK), 7’den 70’e tüm kursiyerlerini iş hayatına hazırlanıyor.

Hayalleri gerçekleştiriyor
04-10-2023 02:20
03-10-2023 17:12
BATMAN
Google News

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren DİSMEK, tekstil sektörünün ihtiyacı olan tasarımcı ve modelistler yetiştirmek amacıyla Giyim Üretim Teknolojisi kurslarını açtı. Alanında uzman eğitmenler, kursiyerlere kadın giysileri dikimi, artistlik çizim ve drapaj, kadın giyim modelistliği kurslarında, model oluşturma, ölçü alma, düz dikiş yapma, overlok, ütü, kalıp hazırlama, teknik çizimler ve elbise üretim işlemlerini de kapsayan eğitimler veriyor. Yaklaşık iki yıl süren kursta 60 kursiyer, uluslararası geçerliliği de olan sertifikayı almaya hak kazandı. Ustalık yolunda ilerleyen kursiyerler, eğitmenleri eşliğinde tasarlayıp dikimini gerçekleştirdikleri ürünleri kentin tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi’nde sergiledi.

 Meslek edindirmek hedefleniyor

 Moda Tasarım Teknolojisi kursu eğitmeni Birsel Alev, DİSMEK kurslarındaki amaçlarının kursiyerlere meslek edindirmek olduğunu söyledi. Hazır giyim sektöründe tekstil firmalarına çalışabilecek tasarım ve modelist yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Alev, kursiyerlerin birçoğunun sertifikalarını aldıktan sonra hazır giyim sektöründe, tekstil atölyelerinde çalışırken, eğitmen olarak kariyerlerine devam etmek isteyen kursiyerlerin de usta öğreticilik aşamasına kadar ilerlediklerini aktardı.

 Alev, şöyle konuştu: “Ürünlerin önce çizim ve tasarım üzerine çalışmaları hazırlanıyor. Daha sonra hem teoride hem pratikte kalıpları gösteriyoruz. Onlar biçilip dikilip hazırlanıyor. Şu anda defileye sunacağımız birçok kıyafetimiz hazır.”

 “Kendini bu alanda geliştirmek isteyen herkesin gelmesi gereken bir kurs”

 Kursiyerlerden Tuana Kader Kocakaya ise, DİSMEK kurslarına farklı tasarımlar yapmak, yeni kıyafetler ortaya çıkarmak amacıyla başladığını kaydetti. İyi bir eğitimle farklı şeyler ürettiklerini anlatan Kocakaya, şunları söyledi: “Cemilpaşa Konağı’nda kendi tasarladığımız kıyafetleri sergiledik. Çok mutluyuz, tarihi bir yer ve bizim kıyafetlerimiz bütünleşince bence çok güzel oldu. Kendini bu alanda geliştirmek isteyen herkesin gelmesi gereken bir kurs. Çünkü olay sadece dikiş yapmayı öğrenmekle bitmiyor. Kendiniz tasarım yapabilmelisiniz, bakış açınızın olması lazım, farklı düşünebilmeniz lazım.”

 Kursiyerlerden Azra Sürer, kurs boyunca yoğun bir eğitimden geçtiklerini belirterek “Ürünlerimizin hepsi ayrı bir duygu, enerji ve rekabet içerisinde yapıldı.” diye konuştu.

 Esra Gül Arıkan, dikim yapmayı çok sevdiği için kursa katılmaya karar verdiğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

 “Dikim yapabilir, evimizde atölyemizi kurabilir, başka yerlerde çalışabiliriz. Hepimiz çok acemi olarak başladık ve sonuç olarak bu kadar güzel tasarımlar ve kıyafetler çıktı. Bu hem kursiyerlerimizin hem de öğretmenimizin emeği.”

 İyi bir eğitim aldığını anlatan kursiyer Birsen Aydın ise, DİSMEK kurslarında kendilerini geliştirmekten ve verdikleri emeğin karşılığını bu şekilde almaktan mutlu olduklarını ifade etti. DİSMEK sanat ve meslek edindirme kursları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler www.dismek.org.tr adresini ziyaret edip, sayfa üzerinden online başvuru yapılabilir. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete