GÜNDEM

HAYALLERİ YARIDA KALDI…

HAYALLERİ YARIDA KALDI…

HAYALLERİ YARIDA KALDI…
04-11-2014 20:21
Google News

Batmanlı dengbej Dıldar Dideri, çıkardığı 2. klipten sonra müzikle ilgili hayallerinin, engellere takıldığından yakınıyor.

19 yaşından bu yana müzik hayatında yer alan ve bölgenin kültürünü yansıtan dengbejlikle ilgilenen 25 yaşındaki Dıldar Dideri, 3 ay aralıklarla iki klip çıkardı. “Ayşane” ve “Memyane min” klipleriyle halk arasında beğeni toplayan dengbej Dideri, kal ve damar hastalığına yakalandıktan sonra sesini kaybetti. Denizli’de ameliyat olan ve hastalık süresinde sesini kaybeden dengbej Dıderi, müzikle ilgili hayallerine veda etmek zorunda kaldı. Dengbejlik kültürünün Batman’da yaşaması için gençlere çağrıda bulunan Dıderi “genç yaşta müzik hayatına atıldım. 40’a yakın bestelerim var. Dengbeji bir albüm çalışması yaparken hayallerim yarıda kaldı. Maddi ve manevi sıkıntılar yaşadım, engellerle karşılaştım. Tüm bunlara rağmen 2 klip çıkardım. Hedefim Dengbej olarak müzik çalışmalarıma devam etmekti ancak hastalığımdan ötürü hayallerime veda etmek zorunda kaldım” dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Açıklamasında Batmanlı gençlere seslenen Dıderi “Batmanlı gençlere ve bölgede yaşayan gençlere önerim, Dengbejlik kültürünü yaşatmalarıdır. Dengbejlik kültürü, şu anda bölgede gerekli ilgiyi görmüyor. Kültürümüzü kendimize ve dünyaya tanıtmak amacıyla bu alanda yapılan çalışmaların artmasını umut ediyorum” dedi. (

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?