EĞİTİM

HAYAT ARKADAŞI İÇİN BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI

18 yıl önce böbrek hastası teşhisini konulan 4 çocuk babası Muhammet Seçkin (40), umutlarının tükendiği bir anda, eşinin böbreği ile yeniden hayata tutundu.

HAYAT ARKADAŞI İÇİN BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI
13-11-2016 21:55
Google News

DOKTORLAR 1 HAFTA ÖMÜR BİÇMİŞTİ

Batman’da bir baraj şantiyesinde güvenlik görevlisi olan Seçkin, 18 yıl boyunca böbrek yetmezliği nedeniyle Ankara ile Batman arasında mekik dokudu. İki böbreği de günden güne çürüyen Seçkin’e doktorlar tarafından 1 haftalık ömür biçildi.

UMUTLARININ TÜKENDİĞİ ANDA HAYATA DÖNDÜ

Yıllarca hastanelere giden Seçkin’e doktoru, 1 haftalık ömrünün kaldığını söyledi. Kendisine uygun nakil bulunmadığı takdirde Seçkin’in yaşama şansının biteceği ifade edildi. Doktorun teşhisi üzerine Seçkin ve yakınlarının umudu tükendi. Yurt içinde ve yurt dışında uygun nakil arayışlarına başlayan Seçkin’in yakınları, ellerinden gelen çabayı sarf etti. Yapılan görüşmelerde Seçkin’e, çapraz nakil yolu ile hastalığından kurtulabileceği söylendi.

SEÇKİN’E HAYAT ARKADAŞI UMUT OLDU

Doktorların çapraz böbrek nakli tavsiyesi, Muhammet Seçkin ve Eşi Şehnaz Seçkin’i umutlandırdı. Muhammet Seçkin’in 20 yıllık hayat arkadaşı Şehnaz Seçkin (37), evliliği boyunca destek olduğu kocası için böbreğini bağışlayabileceğini açıkladı. Şehnaz Seçkin’den alınan böbrek, uygun bir hastaya nakledilirken, o hastadan alınan böbrek ise Muhammet Seçkin’e nakledildi. Antalya’da özel bir hastanede yapılan böbrek nakli ile iki böbrek hastası, hayata bağlanmış oldu.

İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE YAN YANA OLDULAR

Muhammet Seçkin, hayat arkadaşı Şehnaz Seçkin’e minnettar olduğunu ifade ederek “Eşim benim için böbreğini bağışladı. Allah ondan razı olsun. İyi günde kötü günde hep yanımda oldu. Hep benim için fedakârlık etti. Doktorum bana bir hafta ömür biçti ancak yeninden hayata tutundum ve mutluyum” dedi. 4 çocuk annesi Şehnaz Seçkin ise, kocası için gerekirse canını vermeye hazır olduğunu ifade ederek “Böbreğimi vereceğimi söylediğimde birçok kişi buna karşı çıkrı ama ben eşimin sağlığı için her şeyi göze aldım. Bugün olursa yine yaparım” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete