EĞİTİM

HAYAT BOYU ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Bu yıl ilk defa kutlanan 1–7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

HAYAT BOYU ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
04-06-2021 11:24
BATMAN
Google News

 

ETKİNLİK, SERGİYLE BAŞLADI

Bireysel ve toplumsal gelişim ile istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliklerine, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Koordinatörü, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi idareci ve eğitimcileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve aileleri katıldı. Etkinliklerin ilk günü, spor gösterisi kapsamında tekvando ve masa tenisi gösterisi, el sanatları ve giyim atölye çalışmaları kapsamında Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler sergisi yer aldı.

HER YAŞTAN VATANDAŞIN FAYDALANMASI SAĞLANACAK

Kurtaran “Hayat Boyu Öğrenme kapsamında 3645 kurs modülümüz bulunmakta, bu kurslarımız yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Yaptığımız çalışmalarla her yaştan vatandaşımızın kurslarımızdan faydalanmalarını sağlıyoruz. Hedefimiz daha fazla kurs çeşidi ile daha fazla kursiyerlere erişmek, üretmek, üretime yönelik kurslar düzenlemek, istihdama katkı sağlamak, kişisel bilgileri desteklemek, girişimcileri cesaretlendirmek, usta ve zanaatkârlara destek olmaktır” dedi.

ÜÇÜNCÜ GÜN AİLELERE EĞİTİM VERİLECEK

Etkinliklerin ikinci gününde Halk Eğitim Merkezimizde açılan resim kurslarında kursiyerler tarafından yapılmış resimlerden oluşan karma resim sergisi eşliğinde kursiyer ve ailelerine yönelik müzik dinletisi yapıldı. Etkinliklerin üçüncü günü ise farkındalık eğitimi ile özel eğitime ihtiyaç duyulan bireylere ve ailelerine yönelik eğitim faaliyetlerin tanıtımı yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete