GÜNDEM

“HAYAT BOYU ÖĞRENME” PROJESİ TANITILDI

“Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi-II’’ Batman Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

“HAYAT BOYU ÖĞRENME” PROJESİ TANITILDI
19-08-2016 20:28
Google News

Mezopotamya Otelinde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Belediyeler, STK’lar ve Meslek Odaları Temsilcileri katıldı.

KATILIM ORANI 1,8’DEN 4,6’YA YÜKSELDİ

Projenin, 24 ilde yürütüldüğünü söyleyen MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül “Proje kapsamında hayat boyu öğrenme olanaklarını, kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanması aracılığıyla iyileştirmek, hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık oluşturma ve katılım oranını artırma amaçlanmaktadır. Projemizi 24 pilot ilde düzenlediğimiz bilgilendirme toplantıları ile anlatıyoruz. Süreç içerisinde Türkiye’de hayat boyu öğrenmeye katılım oranı yüzde 1,8’den yüzde 4,6’ya yükselmiş ancak AB’nin 2020 hedefi olan yüzde 15 oranına ulaşılması için planlı bir çalışma sürdürülmektedir” dedi.

“BİLGİ TOPLUMU OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ”

Programda konuşan Vali Yardımcısı Şevket Aksoy ise “Bence Türkiye’nin bugünleri yaşamasında birçok etkenin yanında en önemli etkenlerden bir tanesi de, ne yazık ki bugün halen istenilen düzeyde evrensel değerlere sahip bir bilgi toplumu yaratılamamış olmasındandır.  Toplumun gelişmesine yönelik her türlü projeyi önemsemek ciddiye almak ve son derece titizlikle çalışarak başarılı kılmak zorundayız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete