GÜNDEM

HAYAT KISMEN NORMALE DÖNDÜ!...

HAYAT KISMEN NORMALE DÖNDÜ!...

HAYAT KISMEN NORMALE DÖNDÜ!...
09-10-2014 19:43
Google News

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 3 gün önce başlayan ve çatışmalara dönüşen eylemlerin ardından Valilik tarafından getirilen sokağa çıkma yasağı, dün saat 10.00 itibariyle sona erdi. Polis ekipleri, sokaklarda Kürtçe ve Türkçe anonslar yaparak yasağın sona erdiğini duyurdu.

BELEDİYE, TEMİZLİĞE BAŞLADI

Sokağa çıkma yasağının sona erdiği Batman’da hayat kısmi olarak normale döndü. Belediye ekiplerinin çöpleri toplamaya başladığı kentte, esnaf kepenklerini açtı. Kentte olası bir duruma karşı bazı noktalarda polisler bekletilirken, önceki gece yaşanan olaylarda bazı iş yerlerinin yağmalama amaçlı tahrip edildiği görüldü. Kentte son iki gündür kontak kapatan şehir içi ulaşım minibüsleri sabah saatlerinde tekrar çalışmaya başladı.

3 GÜN ARADAN SONRA KEPENKLER AÇILDI

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla kentte başlatılan eylemlerin şiddetlenmesi üzerine Valilik tarafından getirilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte esnaf, kepenk açtı. Eylemlerin başladığı gün kepenk kapatarak işyerini korumaya çalışan esnaf, sokağa çıkma yasağıyla birlikte kepenk kapatma eylemini sürdürdü. Dün, saat 10.00 itibariyle Valilikten yapılan açıklamayla sokağa çıkma yasağının sona erdiğini duyan esnaf, evden çıkarak işyerinin yolunu tuttu.

ESNAFLAR YARA SARMAYA BAŞLADI

Eylemler sırasında yüzleri kapalı bir grup tarafından birçok işyerine zarar verildi. Camları kırılan ve molotof kokteylleriyle kundaklanan işyerlerinde büyük maddi hasar oluştu. Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte işyerinin yolunu tutan bazı esnaflar, işyerlerinde oluşan maddi hasar karşısında büyük üzüntü yaşadı. Cam parçalarını kendi imkânlarıyla temizleyen ve işyerinde hasar tespiti yapan esnaflar, bu tür olumsuz olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

DOKTOR VE ÖĞRETMENLER GELMİYOR

İddialara göre kentte yaşanan çatışma ortamının ardından Batman’da görev yapan bazı öğretmenler ile özel hastanelerde görev yapan kimi doktorlar Batman’a dönmeme kararı aldı. Buna karşılık tayini Batman’a çıkan çok sayıda öğretmen ile bayram tatili için il dışına çıkan birçok öğretmenin de sağlık raporu aldıkları ve Batman’a dönmedikleri ileri sürüldü. Bazı öğretmenlerin istifa eteği de gelen haberler arasında.

TENCERE KAPAKLI EYLEMLER DEVAM EDİYOR

IŞİD’in saldırılarını protesto eden gruplar, 3 gün önce başlattığı tencere kapaklı eylemlerine devam ediyor. Dün gece 12.00’de balkon ve pencerelere çıkan gruplar tencere ve kapaklarla ses çıkararak “Batman uyuma Kobanê’ye sahip çık” sloganları attı. Gruplar, öte yandan lambaları söndürerek Kobanê direnişine destek verdi.

OKULLAR PAZARTESİYE KADAR TATİL

Kentte yaşanan çatışmaların ardından Valilik, Batman’da okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini duyurmuştu. Olayların devam etmesi üzerine bu süre uzatıldı. Okullarda Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği açıklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete