SİYASET

“HAYIR” KAMPANYASININ FİNALİ MİTİNGLE YAPILDI

Sırrı Süreyya Önder “Bu Referandum, Seçimlerden Bile Önemlidir”

“HAYIR” KAMPANYASININ FİNALİ MİTİNGLE YAPILDI
11-04-2017 21:14
Google News

HDP tarafından referandum nedeniyle yürütülen “hayır” kampanyasının finali, mitingle yapıldı. 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde yapılan mitinge DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve görevden uzaklaştırılan Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk katıldı.

“YALVARIYORUM, YARINLARIMIZI KARARTMAYIN”

Programda konuşan Ahmet Türk, “evet” oyu vermeyi düşünenlere seslenerek “Yarınları düşünmekten aciz olanlara sesleniyorum. Yalvarıyorum. Yarınlarımızı karartacak bir çalışmanın içinde olmayın. Bunun tarih önünde sorumluluğu çok büyük. Torunlarımıza, çocuklarımıza hesap veremeyiz. Bu kadar önemli bir referandum. Vicdanlı bir insan da başa gelebilir ama bütün yetkileri verirseniz mutlaka zamanla değişecektir. Kullanmasa bile o insana kullandıranlar olacak. Lütfen bunu görmeyenlerin, kapılarını çalın. Yarınlarınızı karartacak bir karardan onları alıkoyun, ikna edin. Ben inanıyorum ki biz ikna için yola çıksak, derdimizi ve duygularımızı anlatsak, ikna olmayacak insan yoktur. Buradan güçlü bir ‘hayır’ çıkmasa bu bizim eksikliğimizdir. Burada ‘evet’ oyu verirseniz, yarın çıkacaklar, ‘tüm yaptıklarıma rağmen Kürtler bana destek verdi’ diyecekler. Bunu uluslararası arenada kullanacaklar. ‘Kürtlerin bir derdi yok’ diyecekler. Peki hiç mi derdimiz yok? Seçtiğiniz yöneticiler zindanlarda değil mi? Dünyanın neresinde görülmüş olağanüstü koşullarda bir anayasa hazırlansın, bir referandum için devletin imkanları kullanılsın? Parlamenter sistem Kürtlerin ihtiyaçlarına cevap vermedi ama değiştirme imkanı var. Referandum kabul edilirse parlamento ve siyasi partilerin etkisi kalmaz. Bunu değiştirmenin imkanı kalmaz” dedi.

 

“BU REFERANDUM, SEÇİMLERDEN BİLE ÖNEMLİDİR”

Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise “Batman’a altıncı gelişim. Bölgede 7 yıl içinde hiçbir yere 6 kez gitmedim. Batman, bizim yüreğimiz, ciğerimiz, gözümüz, her şeyimiz. Batman, ayağa kalkmış. Batman, onurlu insandır, yürekli insandır, yiğit insandır. Ben, tirşikçilikten, hırsızlıktan dolayı yakamı bir kere kaptırmış bir Kürt olsaydım, Ahmet Türk’ün bu çağrısına kayıtsız kalamazdım. Yalvarışını duydum. Onun dizleri, hiçbir zalimin karşısında toprağa değmemiştir, hiçbir dünya malına meyletmemiştir. Bütün Kürt halkı, bu sözün manasını düşünmelidir. Gelecek, kendi ellerimizdedir. İşte bu referandum, seçimlerden bile önemli ve belirleyicidir” ifadelerini kullandı. Batman Milletvekillerinin de katıldığı miting, Koma Gule Xarzan ve Helim Ömeri’nin konserleri ile sona erdi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete