GÜNDEM

HAYVAN BARINAĞINA ZİYARET

Batman’da hayvanseverler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan barınağını gezdi.

HAYVAN BARINAĞINA ZİYARET
04-10-2020 17:55
Google News

 

Batman’da hayvanseverler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Hasankeyf Yolu üzeri Çöplük Kavşağı’nda bulunan hayvan barınağını gezdi. Bir Kalp Bin Umut Platformu Başkanı Veysi Mercimekçi ve Ekibi, Sahipsiz Hayvanlar Derneği (SAHADER) Başkanı Buket Oruç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Yetkilileri, Batman Üniversitesi Gençlik Merkezi Gönüllüleri ve Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan’ın katıldığı etkinlikte Vali Hulusi Şahin’in Eşi Ebru Şahin de hayvanseverlere eşlik etti. 
EBRU ŞAHİN’İN HAYVAN SEVGİSİ 
Gönüllülerin bağışladığı mama paketlerini hayvan barınağına ulaştıran gönüllüler, Kedi Evi ve Köpek Evi’ni gezdi. Belediye Veterinerlik Müdürlüğü Yetkilileri ve Personelleri, barınakta tutulan hayvanların bakım ve tedavilerine ilişkin bilgi verdi. Vali Şahin’in Eşi Ebru Şahin, kucağına aldığı kedi yavrularını okşayarak sevdi. Şahin, çocuklarının da evde kedi beslediğini söylerken, objektiflere samimi pozlar verdi. Batman’da hayvansever gençlerin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Ebru Şahin, övgü dolu sözlerden sonra gönüllüleri tebrik etti.
BARINAK YERİNE YAŞAM ALANI İSTİYORUZ
Etkinlikte SAHADER Başkanı Buket Oruç “hayvan barınağında kedilerimizin, köpeklerimizin, beton yığınları arasında, tel örgüler içerisinde tutulmasına gönlümüz razı değil. genişletilmiş bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç var. Burada hayvanlarımız doğal yaşam alanında gibi hayatlarını sürdürebilir. Hayvanlarımızın bakım ve tedavileri eksiksiz yapılıyor ancak mama desteğine di ihtiyaç var. Gönüllüler, derneğimizin sosyal medya hesaplarından bize ulayarak mama desteğinde bulunabilirler” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete