GÜNDEM

HAYVAN HIRSIZLIĞINA KİLİTLİ ÇÖZÜM

Batman’da meydana gelen hayvan hırsızlıkları, besicileri tedirgin etti. Daha önce 2 ineğini çaldıran bir besici, süt ineğinin boynuna zincir ve kilit takarak hırsızlık olaylarına karşı önlem aldı.

HAYVAN HIRSIZLIĞINA KİLİTLİ ÇÖZÜM
10-08-2016 13:43
Google News

BÜTÜN GEÇİMİNİ HAYVANCILIKTAN SAĞLIYOR

Çamlıca Mahallesi’nde büyükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Salih Erunali, hırsızların daha önce 2 ineğini çalması sonucu kendince bir çözüm buldu. Erunali, ahırda beslediği süt ineğine 2 kilit vurarak hırsızlığa karşı önlem aldı. Hırsızlık olaylarına karşı çareyi ineklerine kilit vurmakta bulduğunu söyleyen Erunali, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu kaydetti.

“BAŞKA ÇÖZÜM BULAMADIK”

Hayvan hırsızlarına karşı denetimlerin arttırılmasını isteyen Erunali “3 ay önce ahırda beslediğim 2 ineğim, hırsızlar tarafından çalındı. Süt ineğimin de çalınmasından korktum. İneğimin boynuna zincir takıp 2 adet kilit vurdum. Görenler şaşkınlık yaşıyor ama başka çaremiz yoktu. Hırsızlık yapanlar utansın. Hayvan hırsızlarına karşı önlemlerin arttırılmasını istiyoruz” dedi.

“HIRSIZLIK CEZALARI CAYDIIRICI OLMALI”

Hırsızlık cezalarının caydırıcı olmadığını ve bu yüzden sık sık hayvan hırsızlıklarının yaşandığını belirten Teknikerler Birliği Batman İl Temsilcisi ve Veteriner Sağlık Komisyonu Başkanı Nimetullah Durmaz ise Avrupa usulü plastik küpe yerine metal küpelerin hayvanlara takılması gerektiğini ifade ederek “Kayıt dışı kesimin de önüne geçilmeli. Çalınan hayvanlar rasgele kesiliyor. Hayvan fiyatları yüksek olduğu için hırsızlar özellikle bu işi terk etmiyor. Bu soruna biran önce çözüm bulunmalı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete