GÜNDEM

HAYVANSAL ÜRETİM YAPAN İŞLETMELERE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Bitkisel, Hayvansal ve Su Ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yeni tesis, tamamlama ve teknoloji yenileme/kapasite artırımı konularında 2 Milyon TL’ye kadar yüzde 50’ye kadar hibe desteği verileceği bildirildi.

HAYVANSAL ÜRETİM YAPAN İŞLETMELERE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ
02-11-2016 21:22
Google News

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Hibe Desteklemeleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi programın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda Bitkisel, Hayvansal ve Su Ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yeni tesis, tamamlama ve teknoloji yenileme/kapasite artırımı konularında 2 Milyon TL’ye kadar %50 hibe desteği verilecektir.

Devletimizin son yıllarda ilimizde ve bölgemizde bu tür yatırımlara çok ciddi destekleri sayesinde, gerek ilimizin gerekse çevre illerin tarımsal potansiyelinin yüksek olması bu tür tesislerin yapılması açısından çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Bugüne kadar İlimizde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında 53 tesise toplam 14 milyon 241 bin TL hibe desteği verilmiştir. Yatırımcılarımıza gerek kurumsal kapasitelerini arttırma gerekse yeni yatırımlar yapma konusunda yapılacak başvurularda Valiliğimizce yasal olan her türlü kolaylık sağlanacaktır. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi programına başvurmak isteyen yatırımcılarımızın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine en son 04/12/2016 tarihine kadar müracaatların yapmaları gerekmektedir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete